despre

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un demers inițiat în 2020 de un colectiv format din Asociația Delazero, Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația Pentru Teatru și Carte, respectiv artiștii Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Denis Bolborea, Simona Dabija, Mariana Gavrinciuc, Smaranda Găbudeanu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu, Camelia Neagoe.

În luna martie 2021, spațiul AREAL s-a deschis în București, pe strada Anastasie Simu nr. 2. Spațiul oferă sprijin direct proiectelor inițiate de fondatorii săi și își propune să crească coeziunea sectorului coregrafic, să dezvolte și să atragă noi categorii de public pentru dansul contemporan. Activitatea spațiului AREAL este coordonată începând din 2021 de un colectiv artistic format din coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante. Prin proiectele și programele cu caracter social și de dezvoltare a publicului pe care le lansează, AREAL caută să producă un impact pozitiv atât asupra lumii dansului din România, cât și asupra comunităților locale prin care dansul își exercită rolul de motor al schimbării sociale la nivel colectiv și individual.

Din iunie 2021, AREAL este membru al European Dancehouse Network (EDN), o rețea formată din din 47 organizații de dans din 28 de țări europene.