AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este o inițiativă colectivă lansată la începutul anului 2020 de Fundația Gabriela Tudor, Asociația Pentru Teatru și Carte – PETEC, Asociația Delazero, Indie Box și coregrafa Andreea Belu în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans (2020-2021)”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Începând din 2021, Asociația PETEC s-a retras din programul „4 Corpuri”, acesta fiind continuat de ceilalți membrii fondatori, iar coordonarea activității artistice a studioului AREAL fiind susținută de un board artistic colectiv format din coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante.

Spațiul AREAL s-a deschis în martie 2021 în București, pe strada Anastasie Simu nr. 2.

Spațiul oferă sprijin direct proiectelor inițiate de fondatorii săi și își propune să crească coeziunea sectorului coregrafic, să dezvolte și să atragă noi categorii de public pentru dansul contemporan.

MISIUNE 
AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un studio deschis cercetării și colaborării, care susține creația artistică, formarea profesională și dialogul între artiști, public și scena de dans contemporan. Spațiul creează contexte, oferă resurse și susține mobilitatea profesioniștilor dansului în vederea dezvoltării sectorului coregrafic din București. 

VIZIUNE
Credem că artiștii și arta dansului au capacitatea de a declanșa noi procese cognitive, emoționale și motrice, cu rol important în transformarea oamenilor și a societății.

VALORILE SPAȚIULUI
Cercetare, procese creative în studio, mobilitate, interdisciplinaritate, introspecție, educație alternativă, conștientizare, stare de bine, timp pentru reflecție, spațiu de întâlnire și dialog între coregrafi, profesori și publicul larg.