str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6

15 septembrie, ora 11-13, 9 octombrie ora 19 - 21

𝙬𝙤𝙧𝙠-𝙥𝙡𝙖𝙮 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙞𝙣𝙪𝙪𝙢 | atelier și timp pentru părinți și copii cu Alexandra Bălășoiu

 “work-play continuum” propune un spațiu de cercetare și educație, deschis adulților și copiilor cu vârste de peste 6 ani, coordonat de mama și coregrafa Alexandra Bălășoiu, inspirat de procesele de creație colectivă derulate prin Indie Box și relația cu fiica ei, Indie (8 ani).

Fiecare zi pornește de la un atelier creativ de mișcare unde, indiferent de vârste, experiențe de mișcare, înclinații artistice și roluri în familie, pornim într-o călătorie fluidă prin diferite practici de oglindire, ascultare, expresivitate, corporalitate, imaginație și odihnă. Cultivăm calitățile copilăriei și experimentăm puterea corpului creativ, consolidând deopotrivă libertatea minții și puterea de a ne poziționa conștient. Ne întâlnim cu copiii noștri într-un spațiu comun, nediferențiat, în care comunicarea trece dincolo de granițele limbajului verbal și ale planului cognitiv. Creativitatea lor devine o sursă de inspirație, un ghidaj subtil către regăsirea entuziasmului și a forței motrice de a transforma lumea. 

Ca și adulți, prin atenția acordată corpului și asocierilor creative, intrăm într-un contact mai profund cu lumea noastră interioară, accesăm rezervoare ascunse de energie și căpătăm claritatea necesară pentru a ne (re)construi piloni de susținere mai organici. 

Ca și copii, primim în acest context validarea exterioară a unor valori interioare, dreptul de a ne folosi busolele interioare și izvoarele de creativitate pe un teren de egalitate cu adulții care ne înconjoară.

După atelier, spațiul de lucru se fragmentează în zone de lucru distincte, concentrate pe mișcare, atingere, scriere, desen și/sau ascultare. Fiecare zonă va avea un set de bază de instrucțiuni, metode și abordări, care se va îmbogăți constant prin experiența directă a participanților și propriile lor propuneri.

Înscrierile se fac la alexandra@arealcolectiv.ro, iar participarea este gratuită.

Acest atelier este parte din proiectul „ AREAL – spațiu pentru corp și educație”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane – 2024”. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.