Teatrul Național Timișoara

26 iunie 2023, ora 20

Flori, Pietre și alți Demoni

cu/de: Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu

Spectacol prezentat în deschiderea platformei de spectacole, conferințe și networking coregrafic D.A.N.C.E™ | Dance. Artists. Network. Conference. Encounter.

Trei coregrafi devin pe rând performeri, comentatori, generatori de situații absurde și alte întâmplări aleatorii, fac declarații și participă într-un striptease emoțional în care publicul este invitat să plece alături de artiști, într-o explorare a sinelui și a problemelor generate de emoții, capitalism și represiuni ale societății contemporane. „Flori, pietre și alți demoni” este un performance colectiv născut dintr-o călătorie în inconștientul creatorilor săi. Metaforă a experienței umane, spectacolul este o călătorie în temele universale ale traumei, iubirii și (dez)organizării. 

„Flori, pietre și alți demoni” este realizat de AREAL în cadrul programului AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală și a avut a premiera în luna martie în cadrul Stagiunii de primavară AREAL 2023. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului său de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Evenimentul D.A.N.C.E™ Dance. Artists. Network. Conference. Encounter inițiat de AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică își propune să pună Timișoara pe harta europeană a dansului contemporan. În egală măsură evenimentul face posibilă în premieră la Timișoara, între 27 – 28 iunie 2023, Adunarea Generală a Rețelei European Dancehouse Network (din care AREAL face parte), unde vor participa peste 40 de membrii importanți ai scenei coregrafice europene și sub cupola căreia vor avea loc o serie de prezentări, discuții, spectacole, proiecții video și sesiuni de dans liber – în spațiile Teatrului Național Timișoara, al Muzeului Corneliu Mikloși, Cinematografului Victoria Timișoara și Centrului Cultural FABER.

D.A.N.C.E™ este organizat de AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică în parteneriat cu Centrul de Proiecte Timișoara și EDN, rețea finanțată de Uniunea Europeană și face parte din programul Power Station, componentă a Programului cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” dedicată creșterii capacității sectorului cultural, implementată de Centrul de Proiecte și finanțată de Primăria Orașului Timișoara.

D.A.N.C.E™ este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Eveniment gratuit cu înscriere obligatorie la https://forms.gle/VXHzW4aVmifxrxrH8

Alexandra Bălășoiu | Flori, Pietre și alți Demoni – poză de Alina Ușurelu