Spațiul AREAL

15 august 2023

Apel de proiecte | AREAL – spațiu pentru rezidențe de creație

Ești coregraf, ai o idee sau un proiect artistic pe care vrei să-l dezvolți și ai nevoie de spațiu și sprijin financiar? 

Ai nevoie de spațiu și sprijin financiar pentru ideile/proiectele tale? 

Vrei să te bucuri de experiența unei rezidențe de creație la București în spațiul AREAL?

In toamna anului 2023, AREAL lansează un nou de program de rezidențe coregrafice pentru coregrafi români și/sau străini.

În continuarea rezidențelor coregrafice organizate la AREAL în perioada 2021-2022, la care au participat până în prezent coregrafele Andreea Novac, Alexandra Mihaela Dancs, Alexandra Gîrbea (Timișoara) și Ursula Eagly (New York) – spațiul AREAL va deschide o noua rezidență de 3 săptămâni pentru dezvoltarea unui proiect coregrafic național sau internațional, de cercetare artistică sau producție.  În cadrul acestei rezidențe, AREAL va oferi spațiu de lucru (6 ore/zi), un onorariu artistic de 4000 lei/persoană (pentru maxim 2 artiști) și cazarea gratuită (pentru o persoana) în spațiul de cazare AREAL. Rezidența se va derula în perioada 9-29 octombrie 2023

Selecția proiectului și a artiștilor va fi realizată pe baza unui dosar de candidatură care va include: o scrisoare de interes, o scurtă prezentare a proiectului (minim două pagini A4), biografii artistice, linkuri video și portfoliu/dosar de presă. 

Data limită de depunere a proiectelor este 15 august 2023. Dosarele trebuie trimise la adresa areal@arealcolectiv.ro cu mențiunea “rezidentele AREAL 2023”. Rezultatele selecției vor fi anunțate în jurul datei de 30 august 2023.

Criteriile care vor sta la baza selecției pentru această rezidență coregrafică sunt: calitatea artistică a proiectului propus, conexiunea în raport cu tema generală a programului de rezidențe Granițele corpului dar și tipul de performativitate propus și modul în care proiectul adresează publicul larg. La rezidență pot participa artiști români sau străini. Pe parcursul rezidenței, artistul/artiștii selectionați sunt invitati să propună un atelier deschis publicului larg, precum și să deschidă procesul lor de lucru în cadrul unui eveniment public organizat la finalul rezidenței. Selecția artiștilor va fi realizată de cei 4 artiști AREAL – Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante. 

Rezidența AREAL fac parte din proiectul “AREAL – spațiu pentru rezidențe artistice”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.