Spațiul AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6

3 iunie, ora 18

Derulat în perioada martie – mai programul de mentorat AREAL,  la care a participat un grup de elevi și profesori ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali, studenți de la Universitatea de Artă, împreună cu coregrafii AREAL Cosmin Manolescu, Valentina De Piante și artistul vizual Alexandra Patatics, a inclus o serie de 10 întâlniri de lucru, vizionări de spectacole la Teatrelli și AREAL, sesiuni de lucru și discuții, care au abordat diferite practici somatice de dans și experimente kineto – vizuale. 

“Prin acest proiect-pilot de dezvoltare profesională propus de AREAL am încercat să oferim noilor generații de elevi și tinerilor artiști, o introducere în dansul contemporan și în procesele artistice ale creației contemporane precum și oportunități de dialog între mișcare, corp și artele vizuale. AREAL continuă să sprijine dezvoltarea artistică și formarea profesională, care credem noi, sunt esențiale pentru viitorul scenei coregrafice din România” – spune Cosmin Manolescu, unul din artiștii mentori. 

“Am fost călăuziți de competențe specifice unor discipline diferite. În special, în ultimele luni sunt interesată de concepte precum inteligența plurală și simbiogeneza, termeni care vin din arealul biologiei și sunt perfect valabile în eco-sistemul artelor performative. În ceea ce privește procesul de construcție al unei creații, nu trebuie să ne sperie asocierea dintre tipurile de cunoaștere și de transformări ale oricărei propuneri venite din partea grupului“ – spune Valentina De Piante

Programul de mentorat se va finaliza cu o prezentare în data de 3 iunie, ora 18:00 la spațiul AREAL, cu participarea artiștilor mentori Valentina De Piante, Cosmin Manolescu, Alexandru Patatics, a profesorilor Diana Zavalaș și Simona Paraschivu, eleva Iulia Câmpeanu și a tinerilor artiști Alina Tofan, Larisa Tofan și Maria Alexandra Dumitrescu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Cei interesați să participe la prezentarea finală a programului de Mentorat AREAL sunt rugați să ne scrie la adresa areal@arealcolectiv.ro. 

De la ora 18, cei interesați vor putea viziona pe contul Faceook AREAL scurte înregistrări live din cadrul laboratorului Changing Sides sau pe canalul Youtube special creat de Alexandru Patatics la adresa https://www.youtube.com/live/GLQJuqXoc_Y?feature=share

AREAL mentorat este un program de formare profesională derulat în cadrul Stagiunii de primăvară AREAL 2023, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și organizat de AREAL în parteneriat cu Fundația FORMAT. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.