AREAL

6, 13, 20, 24 mai

𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞 propus de coregrafii 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐁𝐚̆𝐥𝐚̆𝐬̦𝐨𝐢𝐮 și 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐢𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮

6 mai, ora 11:00 – 14:00 @AREAL – Spațiu pentru Dezvoltare Coregrafică

13 mai, ora 16:00 – 19:00 @Parcul Herăstrău, Grădina Japoneză 

20 mai, ora 11:00 – 14:00, @AREAL, atelier condus de Alexandra Bălășoiu

24 mai, ora 16:00 – 19:00, @AREAL, atelier condus de Cosmin Manolescu

La 2 ani de la premiera spectacolului  În căutarea corpului pierdut – un spectacol – labirint despre amintiri, vise și călătorii în lumea emoțiilor și a inversiunilor aduse de pandemie (care va fi prezentat pe 12 mai), doi dintre creatorii săi Alexandra Bălășoiu și Cosmin Manolescu, co-fondatori ai spațiului AREAL, vă invită la un atelier-dialog prin corp, mișcare, emoție și experiment, în spațiul din Anastasie Simu nr. 2. 

Întregul proces de lucru în cadrul atelierului va pleca de la accesarea unei stări continue de chestionare, în care se va accepta faptul că niciun răspuns nu este definitiv și absolut.  Pornind de la temele și întrebările lansate în spectacolul colectiv AREAL, participanții vor privi spre trecutul și amintirile lor personale, vor experimenta schimbarea de perspective, contextualizându-și propriile povești, într-un mediu sigur în care pot ridica întrebări legate de propriul lor corp, de dans, de contextele sociale și performative. Se vor deschide spre libertatea de a pune întrebări și de a da răspunsuri prin propria fizicalitate.  Vor trece prin practici de contemplare, elemente ale tehnicii butoh, explorare urbană, scriere liberă, compoziție coregrafică și poetică.

“Apropierea constantă de moarte, fragilitatea, efemeritatea, freamătul interior, stările extreme, dar și puterea dansului de a arăta și transforma emoții puternice, au fost câteva dintre motivele recurente ale căutărilor noastre în mișcare, precum și ale unor texte personale de la care am pornit. Două aspecte esențiale care au modelat din fundal construcția spectacolului În căutarea corpului pierdut, au fost relația cu publicul și puterea corpului colectiv.  (Alexandra Bălășoiu, într-un interviu Anita Pellin, noiembrie 2022)

La 2 ani după deschiderea spațiului nostru din inima Bucureștiului, rămân valabile cuvintele lui Cosmin Manolescu, acordate într-un interviu în primăvara lui 2021:

“Cred că în acest moment dificil al omenirii, în care luptăm împotriva pandemiei şi a problemelor provocate de ea (inclusiv Zoom fatigue, burnout, depresiile legate de izolarea în casă, lipsa oamenilor din vieţile noastre şi dispariţia celor dragi), dansul contemporan este una din armele cele mai importante de luptă împotriva virusului. Pentru că ne (re)aduce mai aproape de corpul nostru şi de oameni. ” (Cosmin Manolescu, primăvara 2021)

Vă invităm să reflectăm împreună timp de 4 săptămâni, în fiecare sâmbătă, la întrebări lansate cu blândețe catre propriul nostru corp pierdut.

Înscrieri

Cei interesați să participe la atelier o pot face prin înscriere direct la adresa https://forms.gle/1kaC9AMofTBNFL6s9. Participarea la atelier se va face pe baza unei donații. În plus, primele 5 persoane înscrise vor primi și o invitație gratuită pentru spectacolul “În căutarea corpului pierdut” din data de 12 mai. 

Atelierul este organizat în cadrul proiectului Stagiunea de primăvară AREAL 2023, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

poză Alina Ușurelu