spațiul AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2

30 martie și 20 aprilie, ora 18.30 - 20.30

WellDance | curs de mișcare și well-being pentru pacienți și supraviețuitori de cancer
30 martie și 20 aprilie, ora 18.30 – 20.30

condus de Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu

Dansăm liber ca o modalitate de a fi împreună dar și ca un mijloc creativ de a intra în contact cu propriul corp, istoriile și întrebările noastre. 
Dansăm cu urmele pe care le lasă cancerul în viețile noastre.
Dansăm ca să ne spunem poveștile personale ca o formă de cunoaștere, suport și vindecare. 
Dansăm pentru a celebra momentul prezent, așa cum suntem acum. 
Dansăm pentru a aduce lumină în corpurile noastre și pentru a ne afirma existența. 

La începutul lunii aprilie, în zilele de 6 & 7 aprilie, va avea loc la București premiera spectacolului de dans contemporan Cancer, Coregrafiat. Spectacolul, demarat anul trecut în cadrul unei rezidențe de cercetare coregrafică la AREAL spațiul pentru dezvoltare coregrafică, este o călătorie emoțională cathartică și participativă între viață, moarte și dans. Conceput de coregraful Cosmin Manolescu pe baza unui text original “Cancer choreographed” scris de dramaturga Cătălina Florescu, spectacolul are în centrul atenției durerea și viziunile unui personaj masculin, care se confruntă cu boala cancerului de sân, o formă rară însă prezentă și la bărbați, mai puțin însă cunoscută și mediatizată în România. 

În conexiune cu spectacolul, coregrafii Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu, vor organiza în data de 30 martie – WellDance – un curs de mișcare destinat pacienților de cancer, supraviețuitorilor acestei boli sau membrilor susținători/familiilor acestora. 

WellDance este o incursiune sensibilă și plină de umanitate în traumele corpurilor fragmentate, de cele mai multe ori invizibile. Condus de coregrafii Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu, cursul demarat din luna noiembrie la spațiul AREAL, își propune să ofere sprijin și un spațiu de întâlnire și suport pentru toți cei care s-au întâlnit cu cancerul, în diferite forme. 

Timp de aproximativ 90 de minute, participanții se vor conecta la corpul lor, se vor mișcara și își vor explora creativitea prin sesiuni de improvizații libere ghidate dar și discuții și vizionări de filme. Cursul este oferit gratuit în conexiune cu premiera spectacolului din data de 6 & 7 aprilie, ora 19.00, participanții fiind invitați să participe și la una din cele 2 reprezentații de la ARCUB, Hanul Gabroveni. 

REZERVĂRI 
Cei interesați să participe la cursul WellDance sunt rugați să trimită un mesaj de rezervare la adresa cosmin@gabrielatudor.ro sau la telefon/WhatsUp 0724357237 (Cristina) sau telefon 0722 322 366 (Cosmin). 

Cursul “DanceWell” este găzduit de AREAL și face parte din proiectul “copacul vieții,” organizat de Fundația Gabriela Tudor, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.