Spațiul AREAL

Sâmbătă 21 ianuarie - 28 ianuarie

Cocktail Dans cu wilderness, curaj, seducție și …..

atelier interdisciplinar condus de coregraful Cosmin Manolescu

Sâmbătă 21 ianuarie, ora 16 – 21 
Marți 24 ianuarie, ora 18– 21
Joi 26 ianuarie, ora 18 – 21
Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 16 – 21

+ o zi în luna februarie 

Dansul lui Cosmin Manolescu, privit din perspectiva ultimelor sale proiecte, ateliere și spectacole pe care le-a realizat în ultimii ani, este foarte mult despre libertate și corp, despre fragilități, călătorii și simple plăceri. Este așa cum afirmă Cosmin într-un interviu mai vechi – “un dans al atingerii corpului, în care ne bucurăm de timpul prezent și ne descoperim limitele și dorințele. Dansul meu se hrănește din întâlnirea directă cu publicul, prin formatele experimentale de ateliere pe care le organizez și în care explorăm și testăm împreună diferite concepte legate de prezența reală sau imaginară a corpului și relația lui cu întunericul, fragilitatea sau intimitatea, dansul cu ochii închiși sau în natură. Dansul meu este o continuă călătorie emoțională care îi face pe oameni să se (re)descopere, să-și testeze limitele și să-și (re)descopere creativitatea.”

Anul 2022 s-a încheiat la spațiul AREAL cu o seară specială în care coregraful Cosmin Manolescu a testat un nou cocktail de dans contemporan. Ingredientele serii au fost: 
Wilderness
Seducție
Curaj
Furie
Adevăr
Suflet
Rădăcini
Love
Explorare 
Non-Judecată
Vise 
Darkness
Playfulness
Suflet 

Aceste ingrediente vor deveni cuvinte-mantră pentru 2023 dar și teme de lucru și explorare pentru Cocktail Dans 2023 cu wilderness, seducție, curaj și…., primul atelier al anului 2023 organizat de Cosmin Manolescu la spațiul AREAL. Pornind de la cuvintele/temele de mai sus, cei interesați de universul artelor contemporane, public larg sau artiști, sunt invitați la început de 2023 să-și exploreze creativitatea având la baza conceptul de corp care devine scena vieții și unde mișcarea, vocea, culoarea și artele vizuale, vor da naștere unor experimente artistice inedite. 

Cocktail Dans 2023 cu wilderness, seducție, curaj și…. este în același timp un nou format de lucru și de explorare interdisciplinară a dansului contemporan. Timp de 5 zile (4 în ianuarie + 1 zi în februarie) participanții, indiferent de experiența artistică, vor deveni cu toții artiști și vor experimenta viața într-o comunitate artistică liberă, fără reguli și ierarhie, și în care dansul va fi un declanșator de emoții și experimente artistice. Atelierul nu necesită experiență în dansul contemporan însă participanții trebuie să fie deschiși să iasă din zona de confort. 

Atelierul este recomandat din suflet celor care doresc să înceapă anului 2023 cu dans, energie și creativitate. Fiecare sesiune va demara cu o sesiune de încălzire corporală, un ritual personal sau colectiv, după care împreună, grupul va decide ingredientele și temele zilei, modul de lucru și experimentele artistice care vor fi făcute în ziua respectivă. Atelierul are o abordare participativă (participanții putând propune diferite modalități de exprimare/experiment) și va include sesiuni de mișcare, explorări vocale, sesiuni de masaj emoțional, modelling, sesiuni de fotografie sau pictură/desen, proiecții video. Fiecare întâlnire se va finaliza cu o improvizație finală și momente de discuții și desgustări de cocktail. La finalul atelierului va fi realizat un film care documentează experiența atelierului. 

Pentru cei interesați de propunere, noul format al atelierul interdisciplinar va fi continuat și dezvoltat în cadrul unui #wandering retreat de dans contemporan de 7 zile organizat pe insula Gavdos (Grecia) la finalul lunii august sau mijlocul lunii septembrie 2023 (datele finale vor fi confirmate la începutul anului 2023).

ÎNSCRIERI 
Taxa de participare este de 500 lei/persoană pentru cele 5 zile de lucru – 4 zile/16 ore de lucru în ianuarie + o sesiune de lucru individuală în luna februarie (one-to-one sau într-un grup mai mic) care va fi organizată ulterior la AREAL, în funcție de rezultatele atelierului. Pentru cei care au fost la evenimentul Partying Cocktail Dans, există un discount de 100 lei, taxa de participare fiind de 400 lei. Există 14 locuri disponibile, din care 2 locuri gratuite pentru cei care nu pot achita taxa însă doresc să participe la atelier (cei interesați să beneficieze de gratuitate sunt invitați să menționeze la înscriere). Rezervări de locuri se pot face la adresa cosmin@danswanderer.ro, menționați la înscriere dacă ați fost la ultimul eveniment al anului la AREAL și propuneți un ingredient (o temă) care să devină parte din cocktailul de dans al anului 2023. Taxa de participare, care acoperă costurile parțiale de funcționare ale studioului de dans, va trebuie plătită în contul AREAL DANS SRL. 

Atelierul de dans contemporan este organizat în cadrul programului AREAL – spatiu pentru dezvoltare culturală, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.