Partying Cocktail Dans – ultimul atelier al anului 2022

29 Decembrie, începând cu ora 19, spațiul AREAL

Pe 29 decembrie ne luăm la revedere de anul 2022 printr-o seară performativă specială propusă de coregraful Cosmin Manolescu. Un mod special de a sarbători anul în care am ieșit din pandemie și izolare și în care am dansat parcă mai mult într-o încercare de (re)descoperire a corpului și a lucrurilor care mai dau sens vieții noastre. Ultima seara cu dans la AREAL are la bază conceptul de partying pe care Cosmin la derulat cu succes în perioada 2016 – 2020 în diferite spații din București. 

Meniul Partying Cocktail Dans 2022 va include:
– o sesiune de warm-up și Dans Liber 
– Wish Dans – un atelier unde ne vom dansa dorințele noastre și unde vom face noi proiecții pentru anul care vine; 
– o sesiune finală de improvizație, discuții și dans în care ne vom lua la revedere de la anul 2022 într-un format performativ cu adevăr și provocare. 

Seara se va incheia cu un drink-dans cocktail performativ în care fiecare participant va putea propune niște ingrediente specifice. Cele mai bune propuneri de cocktail-uri vor fi votate și testate pe ringul de dans. Taxa de participare pentru petrecerea performativă și creativă de final de 2022 – Cocktail Partying Dans este de 100 lei, iar banii vor fi folosiți pentru acoperirea costurilor de chirie pentru luna ianuarie 2023. Participanții sunt invitați să vină cu căști la ei. Pentru informații suplimentare și rezervări, trimiteți un email la cosmin@arealcolectiv.ro.

COSMIN MANOLESCU este coregraf și designer de experiențe, director executiv al Fundației Gabriela Tudor. Crede profund că dansul contemporan este o formă de artă care poate schimba în mod pozitiv viața oamenilor, indiferent de vârstă, sex sau identitate. Din 1997, a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național de Dans București (2004). Debutează în calitate de coregraf în 1994 în cadrul Grupului Marginalii. Spectacolele și proiectele sale sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, Seattle, Lisabona și recent în 2022 la New York. Din 2014 începe să-și dezvolte o metodă proprie de lucru – corpul emoțional, o abordare holistică a corpului care include atingere, exerciții de yoga, mișcări senzoriale subtile, pe care o predă în țară și în străinătate și o folosește în spectacolele sale.În prezent este interesat de proiecte experimentale care leagă corpul cu orașul, peisajul și natura. În 2017 a lansat proiectul copac “Dans-Wanderer”, care vorbește despre filozofia călătoriilor experiențiale și descoperirea necunoscutului. Din 2017 organizează anual călătorii emoționale și retreat-uri de dans în India, Japonia, Portugalia și Grecia iar în 2019 creează spectacolul “Simple Plăceri”, sub forma unei drumeții performative la Cascada Urlătoarea. Din 2019 organizează regulat rezidențele Gabriela Tudor în Portugalia și România iar în aprilie 2022 oferă o rezidență la AREAL coregrafei new-yorkeză Ursula Eagly. Din 2020 este inițiator, membru co-fondator și co-director al colectivului AREAL | spatiu pentru dezvoltare coregrafică cu care realizează în 2021 spectacolul “În căutarea corpului pierdut”.

Evenimentul Partying Cocktail Dans este organizat în cadrul programului multi-anual AREAL spațiu pentru dezvoltare culturală, program cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Poză de Alina Ușurelu