AREAL & online

13.11.2022

corpuri (in)vizibile – masă rotundă și curs de mișcare

19 decembrie, ora 19, spațiul AREAL

15 noiembrie, ora 18 – 20, spațiul AREAL – curs de mișcare

LA AREAL dansăm liber ca o modalitate de a fi împreună dar și ca un mijloc creativ de a intra în contact cu propriul corp, istoriile și întrebările noastre. Dansăm ca să ne spunem poveștile personale ca o formă de cunoaștere, suport și vindecare. Dansăm cu urmele pe care le lasă cancerul în viețile noastre. Dansăm pentru a celebra momentul prezent, așa cum suntem acum. Dansăm pentru a aduce lumină în corpurile noastre și pentru a ne afirma existența. 

Din 15 noiembrie dansăm în cadrul unui nou curs de mișcare cu elemente de terapie prin dans – corpuri (in)vizibile – o incursiune sensibilă și plină de umanitate în traumele corpurilor fragmentate, de cele mai multe ori invizibile. Condus de coregrafii Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu, cursul organizat în premieră în România la spațiul AREAL, își propune să ofere sprijin și suport terapeutic pacienților bolnavi de cancer, supraviețuitorilor acestei boli sau sau membrilor susținători/familiilor acestora. Timp de aproximativ 90 de minute, participanții se vor conecta la corpul lor, se vor mișcara și își vor explora creativitea prin sesiuni de improvizații libere ghidate dar și discuții și vizionări de filme. Cursul este oferit gratuit în cadrul proiectului de cercetare coregrafică pe tema cancerului demarat de coregraful Cosmin Manolescu în această vară. Cei interesați să participe la cursul corpuri (in)vizibile sunt rugați să trimită un mesaj de rezervare la adresa cosmin@arealcolectiv.ro sau la telefon 0724357237 (Cristina) sau telefon 0722 322 366 (Cosmin). 

Următorul curs va avea loc pe 19 decembrie, în Ajunul Sărbătorilor de Crăciun.

In avanpremiera lansării cursului, în data de 13 noiembrie, va avea loc o masă rotundă organizată de AREAL în care echipa proiectului formată din coregrafii Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld, Cătălina Florescu (dramaturgă, New York), Sabina Ulubeanu (compozitoare) vă invită la o masă rotundă și o discuție incomodă despre cancer și modurile profunde prin care această boală ne marchează viața. Discuția informală va fi urmată de o scurtă prezentare work-in-progress a materialului dezvoltat de Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld în cadrul primei rezidenței de cercetare din 2022. Cei interesați să participe live la masa rotundă la AREAL, sunt rugați să confirme participarea la adresa cosmin@arealcolectiv.ro. Discuția și prezentarea work-in-progress vor fi transmise live online pe contul Facebook AREAL. 

Masa rotundă și cursul de mișcare “corpuri (in)vizibile” fac parte din rezidența de cercetare coregrafică “Cancer, Coregrafiat”, un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

Rezidența face parte din stagiunea de toamnă AREAL, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.