Timișoara, Librăria Cărturești Operei

10.09.2022

Corp.Vers (dans-poezie-video)

17 septembrie, 16 octombrie, 6 noiembrie, Librăria Cărturești Operei, Timișoara

Corpul se întâlnește cu poezia în cadrul 𝐂𝐨𝐫𝐩.𝐕𝐞𝐫𝐬, o colaborare artistică sub forma unui triunghi dans-poezie-video, centrat pe 𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞𝐭, ce va avea loc în toamna anului 2022 la Timișoara la librărira Cărturești Operi cu participarea poetei 𝐀𝐝𝐞𝐥𝐚 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐦𝐢𝐫, a coregrafilor și interpreților 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐁𝐚̆𝐥𝐚̆𝐬̦𝐨𝐢𝐮, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐋𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐟𝐞𝐥𝐝, 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐢𝐧 𝐌𝐚𝐧𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐮 precum și a artistului vizual 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧𝐕𝐚̆𝐝𝐮𝐯𝐚.

Prima sesiune va avea loc sâmbătă, 𝟏𝟕 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐝𝐞𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗.𝟑𝟎 sub forma unui performance de improvizație. Pornind de la universul sonor și versurile recitate de poeta Adela Dragomir, coregraful Cosmin Manolescu va activa spațiul librăriei prin dans, în timp ce artistul video Cristian Văduva va proiecta o seria de texte din poeziile Adelei Dragomir.

Următoarea sesiune va avea loc pe 16 octombrie, ora 16 cu participarea coregrafei Cristina Lilienfeld și a poetei Adela Dragomir. 

Ultimul eveniment va avea loc pe 6 noiembrie, ora 17 cu participarea coregrafei Alexandra Bălășoiu, poeta Adela Dragomir și artistul video Cristian Văduvă. 

Laboratorul 𝐂𝐨𝐫𝐩.𝐕𝐞𝐫𝐬 și-a propus să aducă dansul mai aproape de oameni în diferite spații culturale și să activeze noi colaborări interdisciplinare. Totodată, el continuă și dezvoltă alte inițiative similare: proiectul #𝐝𝐚𝐧𝐬𝐥𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆, organizat în 2017 de coregraful Cosmin Manolescu, derulat la Fundația Triade/Galeria Jecza din Timișoara, precum și o mai recentă explorare a conexiunii dintre vers și mișcare: proiectul 𝐜𝐨𝐫𝐩/𝐭𝐱𝐭, organizat la finalul anului trecut de AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Corp.Vers este organizat în cadrul programului 𝐃.𝐀.𝐍.𝐒™ – platformă colectivă de dans pentru Timișoara, dezvoltat în parteneriat de 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐞𝐁𝐨𝐱, 𝐀𝐑𝐄𝐀𝐋 – 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐜𝐨𝐫𝐞𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐚̆, 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐢𝐜𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭𝐬 și finanțat de Municipiul Timișoara prin 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.