Parcul Drumul Taberei

01.10.2022

29 septembrie, Parcul Drumul Taberei

Atelierul urban participativ IMAGINARIUM, ce are loc loc în București în perioada 12-15 octombrie sub conducerea coregrafului Cosmin Manolescu, se va încheia sâmbătă, 15 octombrie, 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯, în care participanții vor călători fizic și emoțional prin parcul Drumul Taberei. Plecarea se va face de la stația de metrou Drumul Taberei (ieșirea aflată chiar lângă intrarea în parc) iar performance-ul se va finaliza pe scena din fața lacului. De-a lungul celor 3 zile de explorări, participanții la atelier se vor conecta, prin dans, cu arhitectura, spațiile și oamenii aflați în cartierul Drumul Taberei, încercând să ofere zâmbete și voie bună oamenilor și spectatorilor prezenți. 

Dacă din întâmplare ești sâmbătă, 15 octombrie, între orele 16.00-18.00, prin zonă în parcul Drumul Taberei, fii cu ochii pe grupul de dansatori colorați și statuile mișcătoare. Te vei întâlni și bucura de magia dansului contemporan cu Cosmin Manolescu (coregraful proiectului), Daiana Albeanu, Ana-Maria Conovovici, Maria David, Diana Cristina Gherasim, Sabina Stan, Andrei Tcaciuc și Diana Zavalaș. 

IMAGINARIUM continuă seria explorărilor performative organizate de Cosmin Manolescu la Genova (2009), Brașov (2015), București (2016), Lisabona (2017), 2 Mai (2019), în cartierul Pipera și în diferite locații centrale din București în 2021 precum și mai recent în cadrul proiectului “Timișoara în mișcare” (septembrie 2022). 

Atelierul de exploare și activare urbană IMAGINARIUM este organizat în cadrul AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică, un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

poză: Georgiana Vlahbei