În Căutarea Dansului (premieră)

de/cu: Alexandra Mihaela Dancs

26 & 27 noiembrie, ora 12, Spațiul AREAL

15 & 16 octombrie, ora 17, Spațiul AREAL

Artista asociată Alexandra Mihaela Dancs revine la spațiul AREAL cu un nou proiect coregrafic finalizat în cadrul unei rezidențe coregrafice. 

“M-a sfătuit un prieten la un moment dat să nu caut dansul prea departe de mine, că risc să nu îl mai găsesc.” spune Alexandra Mihaela Dancs

Noua creație coregrafică “În Căutarea Dansului” reprezintă o trecere prin arhiva de mișcări și povești ce aparțin sau nu procesului de lucru și o încercare de a da acestora o nuanță performativă. “Căutarea” a început în 2019 la Centrul Național al Dansului București și a continuat, mai apoi, la Casa Tranzit din Cluj. Gândit pentru un public restrâns, solo-ul se adaptează în permanență prezentului și realității imediate, se dezvoltă în funcție de specificul locației și capătă noi semnificații în conexiune cu experiențele mai mult sau mai puțin performative, acumulate până la momentul respectiv. 

Premiera piesei va avea loc în data de 15 și 16 octombrie, ora 17, la apusul soarelui, la AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6. Următoarele 2 reprezentanții vor avea loc în luna noiembrie în zilele de sâmbătă 26.11 și duminică 27.11, ora 17. Informații și rezervări de locuri la adresa areal@arealcolectiv.ro

Rezidența coregrafică și premiera piesa “În Căutarea Dansului” fac parte din cadrul stagiunii Corp.AREAL – proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.