AREAL

10.09.2022

Eighty Five Percent Of What You Remember

10 septembrie, Spațiul AREAL, ora 20 și 21

Într-un format de “unu la unu” spectacolul explorează diferitele aspecte ale relației cu publicul, hipnoza și stranietatea, bucuria si ușurința transformării, durerea și limita dintre ceea ce putem vedea și ceea ce ne-am dori să vedem.

Cristina a plecat de la întrebări precum: “Cum putem măsura percepția publicului atunci când experimentează un spectacol de dans? Putem dizolva granița dintre subiectiv și obiectiv atunci când analizăm cum este perceput un performance de către public? Există o rețetă de a induce stări care să nu fie folosită de mass-media?”

Cu aceste întrebări în minte un “spectacol într-un spectacol” s-a născut în cadrul rezidenței REEDANS organizată de Centrul Național al Dansului Bucuresti care a avut loc la Fabrica de Pensule, Cluj, mai – iunie 2019. Conceptul spectacolului este adaptabil la un format: One to All (un solo prezentat pentru un grup de maximum 60-80 spectatori) și la un format: One to One – în care fiecare spectator are o întâlnire de 40 de minute cu Cristina și experimentează spectacolul individual.

În esență, Eighty Five Percent Of What You Remember chestionează ce înseamnă a trăi/ supraviețui în lumea contemporană și cum ne transformă mediul actual comportamentul, corpul, emoționalul. Învelișul acestui spectacol adresează felul în care un public privește, empatizează, se separă, sau nu, de ceea ce vede în actul performativ. Și totul începe cu o scrisoare adresată publicului.
Oamenii de știință spun ca din experiența comunicării interumane ceea ce reținem este în proporție de 85% material nonverbal. Haideți să descoperim împreună ce se naște și ce rămîne în noi atunci când ne întâlnim.

Concept si dans: Cristina Lilienfeld
Coloana sonora: Alvo Noto and Marian Cîtu
Suport tehnic: Cristian Iordache
Costum: Antoaneta Tica

Cu suportul lui Viktor Ruban si Cristian Iordache, dezvoltat in cadrul rezidențelor REEDANS organizate de Centrul Național al Dansului Bucuresti care au avut loc la Fabrica de Pensule, Cluj și în București. Rezervări la lilienfeldcristina@gmail.com. Taxa de participare este de 50 lei/persoană și se va plăti în contul AREAL DANS SRL, cont Iban RO18BTRLRONCRT0583972701 deschis la Banca Transilvania cu mentiunea “Eighty Five”.

Performance-ul face parte din stagiunea Corp.AREAL 2022 care se va derula la spatiul AREAL în perioada septembrie –noiembrie 2022 și care va include spectacole realizate de artiștii AREAL Cosmin Manolescu, Alexandra Bălășoiu, Andreea Novac, Alexandra Mihaela Dancs.

Stagiunea Corp.AREAL 2022 este un proiect cultural co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022 și de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorilor. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.