AREAL

3.09.2022

În căutarea corpului pierdut – creație colectivă AREAL

cu/de: Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu, Valentina De Piante

3 septembrie 2022, ora 19, spațiul AREAL, București

8 octombrie 2022, ora 18.30, Teatrul German de Stat Timișoara

Incepem stagiunea de toamnă 2022 la spațiul AREAL cu o o serie de două spectacole a primei creații colective AREAL – 𝙄𝙣 𝙘𝙖𝙪𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙘𝙤𝙧𝙥𝙪𝙡𝙪𝙞 𝙥𝙞𝙚𝙧𝙙𝙪𝙩 – un spectacol labirint despre viață și moarte, despre încheierea unor cicluri și despre noi începuturi. Piesa, realizată în mod colectiv de artiștii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilinefeld, Cosmin Manolescu, Valentina De Piante în toamna anului 2021, este experiență unică, intimă și personală, plină de emoție despre corpurile pierdute și regăsite în timpul pandemiei. 

“În căutarea corpului pierdut” este un proiect artistic în care am plecat într-un drum catharctic pornind de la un corp-arhivă labirintic și schimbările de stări, fizicalitate și emoții. Ne-am amintit că văzul și cuvântul sunt doar fragmente fragile de adevăr, iluzii ale unor cunoașteri temporare. La început, fiecare a condus câte o sesiune de repetiții, am intrat în contact cu practicile celuilalt, am improvizat, ne-am pus întrebări și am devenit sculpturi. Privindu-i pe ceilalți, am asimilat inconștient partiturile lor. Prin această „străfulgerare de propuneri”, ne-am întâlnit cu un corp-haiku plin de întrebări, care-și cântă viața moartă în fiecare clipă. Am dansat la răsărit, am practicat butoh noaptea printre sculpturi și am dansat cu harta semnelor vizibile/ invizibile din noi. Fiecare corp înseamnă mai multe corpuri și povești cristalizate deodată în structuri discontinue. Așa va arăta spectacolul nostru: precum cristalele și coralii care-și strigă viitorul. Dacă pandemia a subliniat posibilitatea de a pune frână pentru o clipă, asta vrem și noi să aducem În căutarea corpului pierdut: locul de frână, de reflecție onestă, în care potențialul refulat găsește mediul bun pentru a se reactiva. În cadrul noii producții AREAL, sculptăm prezentul și îi invităm pe oameni să vină alături de noi. (Alexandra, Cristina, Cosmin & Valentina).

Spectacolul va fi prezentat la București și Timișoara  după cum urmează:

  • 3 septembrie 2022 la spațiul AREAL
  • 8 octombrie la Teatrul German de Stat Timișoara

Rezervări de locuri se pot face la adresa areal@arealcolectiv.ro, locuri limitate. 

Spectacolele de la București și Timișoara sunt prezentate în cadrul Stagiunii Corp.AREAL 2022 din cadrul programului “AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică”, program cultural co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Spectacolul de la Timișoara este o componentă a programului colectiv D.A.N.S TM co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Timisoara, Sambata 8 Octombrie 2022, © Cornel Putan