AREAL

25.08.2022

bioAREALab | rezidență de cercetare artistică europeană

22 august – 1 septembrie 2022

Stagiunea de toamnă 2022 începe la AREAL cu un nou proiect de cercetare artistică bioAREALab. Derulat între 22 august – 1 septembrie la București sub forma unei rezidențe-laborator de 10 zile deschisă cercetării și colaborării artistice la nivel european, proiectul își propune să creeaze conexiuni directe între dans și nuzică contemporană fiind în egală măsură, un exercițiu de activare și dezvoltare culturală care pune în centrul său Corpul în momentul prezent.

Rezidența este organizată în parteneriat cu Goethe Institute București în cadrul proiectului AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București afectiv 2022.  

Echipa artistică este formată din coregrafii și performerii Carlota Berzal (Spania), Wura Moraes (Portugalia/Brazilia), Niayesh Nahavandy (Iran/Italia), Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld (București) și compozitorii/muzicienii Casey Moir (Suedia), Giordano Bruno da Nascimento (Germania), Mihai Pintenaru și Sabina Ulubeanu (Romania), care vor avea zilnic sesiuni de lucru colective la spațiul AREAL (str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6, lângă Ateneului Român), în Parcul Național Văcărești dar și în alte spații urbane, stații de metrou sau piața Bucur-Obor. 

Programul laboratorului curatoriat colectiv de Sabina Ulubeanu, Cristina Lilienfeld și Cosmin Manolescu, va include schimburi de idei și practici artistice, excursii muzicale și performative în natură/oraș, un Artist Talk precum și sesiuni de improvizații muzică & dans deschise publicului larg. BioAREALab se va finaliza cu un concert-performance prezentat pe 1 septembrie, ora 19 la Pavilion 32 Goethe Institut Bukarest, Calea Dorobanților 82 la care intrarea publicului este gratuită. Informații și rezervări de locuri areal@arealcolectiv.ro

BioAREALab este o componentă a programului AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, care dezvoltă o serie de activități de colaboare artistică, interdisciplinară și europeană.