online

28.08.2022 (dată limită înscriere)

Bursa AREAL 2022 pentru un spectator
data limită | 28 august 2022

Te-ai gândit vreodată că viitorul dansului depinde și de tine?
Îți dorești să descoperi lumea dansului contemporan participând la ateliere și cursuri de dans contemporan?
Îți dorești să participi la activitățile organizate de AREAL sau alte structuri de dans independente?


Dacă răspunsul este DA, atunci anunțul de mai jos este pentru tine! În 2021, AREAL a oferit pentru prima dată o bursă unui spectator interesat să se apropie de lumea dansului contemporan. La finalul bursei, Laura Boitan, prima bursieră AREAL menționa “Bursa spectatorului a fost, în primul rând, un cadru în care pasiunea mea pentru dans contemporan a căpătat un sens și s-a transformat într-un demers consistent. Nu cred să fi investit, până acum, într-o perioadă similară, atât de mult timp pentru o pasiune, pe cât am făcut-o în cadrul bursei AREAL. Pentru mine, arta își îndeplinește cu adevărat rolul atunci când te pune în mișcare. Și pentru asta sunt foarte recunoscătoare bursei primite și organizatorilor. Experiența mea cu dansul se împarte între: înainte de bursa AREAL și după bursă. Sunt conștientă că s-a produs în mine o schimbare ireversibilă. Aș fi tare bucuroasă că acest proiect de acordare a unei burse să continuie mulți ani de aici înainte, care să creeze o comunitate de spectatori.”

În continuarea bursei lansată anul trecut cu sprijinul financiar oferit de AFCN, AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică oferă și în această toamnă o bursă (suma netă 1000 lei) pentru un spectator interesat să descopere/aprofundeze lumea dansului contemporan. Cei interesați să beneficieze de această bursă trebuie să răspundă în scris la întrebările următoare:
> Ce este dansul contemporan pentru tine?
> Cum crezi că se poate dezvolta mișcarea de dans contemporan în România
> Cum intenționezi să folosești bursa AREAL 2022?

Bursa AREAL oferită unui spectator fidel al dansului contemporan va putea fi folosită în perioada septembrie – octombrie 2022 pentru a acoperi taxele de participare la diferite ateliere de dans contemporan și spectacole organizate la București și/sau în alte orașe. Scopul acestei inițiative este de a crea o legătură mai solidă între spectator și lumea dansului contemporan, contrazicând astfel stereotipul conform căruia arta coregrafică de astăzi este inaccesibilă și abstractă. La finalul acestei experiențe, bursierul/a va fi invitat/ă să vorbească despre întâlnirea sa cu dansul contemporan în cadrul unei discuții relaxate pe ZOOM cu echipa AREAL. Selecția bursierului va fi realizată de echipa artistică formată din coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante. Cei interesați să beneficieze de bursa AREAL 2022 sunt invitați să trimită un mesaj cu răspunsurile la întrebările de mai sus la adresa areal@arealcolectiv.ro până la data de 28 august 2022, urmând ca persoana câștigătoare să fie anunțată la începutul lunii septembrie.

Bursa este oferită în cadrul activităților proiectului „ AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică”, progran cultural co-finantat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: În căutarea corpului pierdut, o producție colectivă AREAL 2021 realizată de Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu, Valentina de Piante