corp.txt #3, propune o nouă sesiune de improvizație prin dans și poezie, de data aceasta alături de poeta Mina Decu și coregrafa Alexandra Bălășoiu, în data de 26 ianuarie 2022 la ora 19.00.
“În practica mea de creație, folosesc foarte des cuvântul, atât ca sursă de inspirație, cât și ca mijloc de captare a unor realități poetice. Alături de Mina, îmi propun să pun o lupă sensibilă chiar peste acest dialog, care, altfel, rămâne adesea ascuns în ciornele de lucru.
Dansul și poezia se compun în timp real, din dialogul artiștilor și din întâlnirea cu publicul, capturând astfel în forme fragile momente efemere. La finalul acestui demers rămâne experiența unui drum, despre care povestim la finalul laboratorului, într-o discuție relaxată la o cană de ceai.” (Alexandra Bălășoiu, coregrafă)
Accesul se face în baza certificatului verde de vaccinare sau trecere prin boală, precum și în baza unui test antigen făcut oficial la farmacie sau laborator de analize, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea atelierului.
Taxa de acces este de 30 lei, iar cei interesați să participe sunt rugați să își rezerve locul la: https://forms.gle/GxSrUTFwLAwE5nVT6
AREAL Lounge este un cadru de dialog și întâlnire în format lejer, propus de AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, în care trecem lunar prin experimente, acțiuni și proiecte, dar și întâlniri și discuții despre istorii personale și figuri importante care lasă o amprentă asupra scenei artistice din România.
Corp.txt a debutat în septembrie cu poetul Mugur Grosu și coregraful Cosmin Manolescu, continuând în noiembrie cu poeta Ligia Keșișian și coregrafa Andreea Novac.
Mina Decu (n. 15 aprilie 1983), masterandă în Filosofie și în Studii Europene, fost profesor de Studii socio-umane, fost librar, actual redactor, traducător și poet debutant. Cartea ei de debut, „Desprindere”, apărută la Editura Charmides, în 2018, a luat următoarele premii: Premiul Național pentru Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum; Premiul „Tânărul poet al anului 2018”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori; Premiul pentru debut, în cadrul Festivalului National de Poezie „Colocviile George Coșbuc”; Premiul pentru debut editorial în anul 2018, în cadrul Galei APLER și a câștigat Pen/Heim Translation Award în anul 2021. A participat la diverse festivaluri și evenimente de poezie și literatură. A apărut cu texte poetice în română și în traducere (engleză, franceză și maghiară) în mai multe antologii și reviste literare, din țară și din străinătate.
Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale, fiind responsabilă de principalele programe și proiecte desfășurate de Indie Box: Flowprints (2016-2020), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019), 100% Human Voice (2020). A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală Și Cinematografică București, secția Coregrafie, cu spectacolul Acum. Ca performer a lucrat cu Simona Deaconescu (Tangaj Dance), Andreea Belu, Alexandra Gîrbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante, Anne Dubois și Mădălina Dan. În cadrul proiectului Singing Bodies propune un proces creativ desfășurat atât în spațiul public, cât și în sala de repetiții, în urma căruia creează solo-ul performativ Spooky actions of a spoiled girl. A făcut parte din echipa creativă a spectacolului de circ contemporan Reveria și a musicalului București, Je t’aime, la Circul Metropolitan de stat. Predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați, adulți, copii, precum și grupuri mixte de părinți și copii. În 2020 a primit premiul pentru contribuția adusă dansului contemporan în România din partea Centrului Național al Dansului București. În prezent este membru co – fondator al Colectivului AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafica (http://www.arealcolectiv.ro/).
Laboratorul artistic corp.txt este realizat în cadrul proiectului „AREAL | spațiu pentru dezvoltare culturală”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.