AREAL

07-19.12.2021

Wish-Dance la AREAL
un atelier de dans contemporan intensiv condus de coregraful Cosmin Manolescu

> Marți 7 decembrie, ora 18 – 21
> Joi 9 decembrie, ora 18.30 – 21
> Duminică, 12 decembrie, ora 16 – 20
> Joi, 16 decembrie, ora 18 – 21
> Duminică, 19 decembrie, ora 16 – 20

Dansul a fost și rămâne în continuare, poate cel mai simplu și important antidot la coronovirus, izolare, singurătate, depresie sau alte stări care ne îngheață corpul și prezentul. Lucru menționat dealtfel și de dramaturgul belgian Guy Cools în finalul eseu-ului sau « Despre importanța corpului energetic în vremea Covid-ului », care menționează – “Mișcarea și dansul rămân unul dintre cele mai sănătoase antidoturi pentru nemișcare și izolare, stimulând conștiința de sine și ajutându-ne să rămânem conectați, chiar dacă suntem la distanță sau doar în conexiuni virtuale. (…) Corpurile noastre energetice au devenit și mai pregnante și mai importante, permițându-ne să ne scanăm și influențăm propria sănătate, dar să facem asta și cu alte corpuri cu care intrăm în contact.” (Corpul în Pandemie – eseuri de despre dans https://dans.ro/…/2021/11/corpul_in_pandemie_web.pdf).

După premiera creației “În căutarea corpului pierdut” și seria de performance-uri “Private Show”, coregraful Cosmin Manolescu, vă invită la ultimul săul atelier intensiv de dans contemporan al anului 2021 la spațiul AREAL.

“Pentru că ne apropiem ușor-ușor de sărbătorile de iarnă, vă invit în luna decembrie la ultimul meu atelier intensiv al anului, unde ne vom dansa cu dorințele noastre, spuse sau nespunse, vom explora împreună conceptul de corp emoțional, vom descoperi universul dansului butoh originar din Japonia și ne vom bucura de întâlnirea cu călătoriile emoționale, un concept performativ pe care l-am descoperit în cadrul proiectului Dans-Wanderer. În ultima zi a atelierului, pe 19 decembrie, vom bea un pahar de vin împreună și ne vom oferi daruri dansante facând planuri pentru 2022. Veniți să vă luați ultima doza de energie, optimism și dans contemporan cu mine. Imi va face plăcere să terminăm anul 2021 în pași de dans (Cosmin Manolescu).

Atelierul WIsh-Dance condus de coregraful Cosmin Manolescu se va derula la spațiul AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2 în zilele de 7, 9, 12, 16 și 19 decembrie.

Cei interesați se pot înscrie la întreg atelierul sau opțional, doar la unele din zilele disponibile . Pot participa persoane care sunt vaccinate sau pe baza testului antigen care însă va trebui făcut oficial la farmacie cu cel mult 24 de ore înainte de începerea atelierului. Taxa de participare pentru întreg atelierul este 200 lei sau 50 lei/ziua. Numărul de locuri este limitat la maxim 9 persoane, prioritate vor avea cei care s-au înscris la tot atelierul.

Cei interesați să participe la atelier se pot înscrie la adresa https://forms.gle/srTLRqatQmtGWHd88 sau direct la adresa cosmin@danswanderer.ro, menționând zilele în care doresc să participe.

Atelierul Wish-Dance este organizat în cadrul AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

foto – Alina Ușurelu