AREAL

27.11.2021

corp.txt #2 | AREAL Lounge
sesiune de improvizație dans și poezie cu Andreea Novac și Ligia Keșișian

27 noiembrie 2021, 18:30 – 20:00 AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6

AREAL Lounge este un cadru de dialog și întâlnire în format lejer, propus de AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, în care ne propunem lunar o serie de experimente, acțiuni și proiecte, dar și întâlniri și discuții despre istorii personale și figuri importante care lasă o amprentă asupra scenei artistice din România.

După prima ediție Corp.txt din luna septembrie care i-a avut ca invitați pe poetul Mugur Grosu și coregraful Cosmin Manolescu, în luna octombrie vă invităm la AREAL la o întâlnire cu poeta Ligia Keșișian și coregrafa Andreea Novac.

Ligia Keșișian este poetă și traducătoare, membră a PEN Club România. A debutat în 2017 cu volumul de poezie Mici cutremure, urmat de Miss Houdini, în 2019, la editura Charmides. Selecții din poemele ei au fost publicate în română, franceză, maghiară, greacă și engleză, în mai multe reviste și antologii. Colaborator constant al revistei Poesis International, traduce poezie și proză din engleză și spaniolă (Alejandra Pizarnik, Raul Zurita, Mario Santiago Papasquiaro, Adrienne Rich, etc.). În 2020, a tradus, împreună cu Claudiu Komartin, antologia Revoluție și inocență, de Mario Benedetti. În timpul liber, curatoriază festivaluri de muzică și film.

Andreea Novac este artist independent, coregraf şi performer. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti şi apoi Coregrafia la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” București. Este pasionată de creaţie coregrafică, educaţie artistică, discurs teoretic şi performativ. Trece prin numeroase stagii de formare profesională și artistică, participă la rezidențe naționale și internaționale, creează spectacole de dans și performance, coregrafie pentru teatru şi film, lucrează interdisciplinar, susţine ateliere de dans contemporan. A fost coordonator de comunicare și consilier artistic în cadrul Centrului Național al Dansului București, curatoare asociată Bucharest International Dance Film Festival, directoare artistică a Festivalului Caleido, este una dintre membrele fondatoare al Asociației Developing Art. Colaborează constant cu artiști și structuri independente pentru a susține și dezvolta proiecte în domeniul dansului contemporan și artelor performative.

La finalul laboratorului va avea loc o discuție relaxată la o cana de ceai.

Laboratorul artistic “corp.txt #2” este deschis unui număr de 10 persoane interesate pe baza pașaportului verde persoanelor vaccinate sau posesoare a unui test PCR, iar participarea se va face pe baza unei donații sugerate de 20 lei, folosită la acoperirea costurilor de întreținere a spațiului AREAL. Cei interesați să participe la eveniment sunt rugați să-și rezerve locul la adresa de email areal@arealcolectiv.ro.

Laboratorul artistic corp.txt este realizat în cadrul proiectului „AREAL | spațiu pentru dezvoltare culturală”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

* * * * *

AREAL este un spațiu deschis experimentului, cercetării și colaborării artistice care susține creația contemporană, interdisciplinaritatea, formarea profesională și dialogul între artiști, public și scena de dans contemporan. Spațiul creează contexte, oferă resurse și susține mobilitatea profesioniștilor dansului în vederea dezvoltării sectorului coregrafic din București și România.

Adresa spațiului AREAL este Str. Anastasie Simu nr. 2, sector 1, București (în spatele Ateneului Român).

Info: areal@arealcolectiv.ro