AREAL

1-11.10.2021

Atelier intensiv de dans contemporan pentru persoane cu deficiențe de vedere și persoane nevăzătoare condus de artista Catrinel Catană.

„Consider că dansul contemporan nu suportă o definiție exactă; versatilitatea și fluiditatea lui îl fac ușor de adaptat nevoilor și așteptărilor fiecărei categorii de persoane cu sau fără capacități fizice, vizuale sau intelectuale. Obiectivele mele sunt: dezvoltarea unui limbaj diferit și sigur de exprimare prin corp, exersarea unor mecanisme și structuri de improvizație individuală și colectivă, dezvoltarea memoriei motrice, abilitatea de ocupare conștientă a spațiului și deprinderea unor mecanisme de comunicare și receptare eficiente. Toate premisele mele, în atelierele pe care le-am susținut cu persoanele cu dizabilități și deficiențe, conduc la o conectare și o raportare sinceră la corp, la propriul corp, la spațiul pe care-l ocupă și-n care se mișcă, la o atenție sporită în ceea ce privește ritmul, direcția, timpul, volumele, toate acestea putând să creeze canale către un « dans » foarte personal, un limbaj corporal autentic.” (Catrinel Catană, coordonatoarea atelierelor Dans.Abil)

ORAR

1, 2, 4 octombrie: între orele 16:00- 18:00

7, 8, 11 octombrie: între orele 11:00-13:00

Locație: AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică (str. Anastasie Simu nr. 2, et. 3, ap. 6). 


ÎNSCRIERI

Atelierul le este oferit gratuit persoanelor cu deficiențe de vedere, persoanelor nevăzătoare și însoțitorilor acestora. Număr de locuri disponibile – 10 persoane. Cei interesați sunt rugați să-și rezerve locurile la adresele de mail hello@arealcolectiv.ro.

Purtarea măștii pe perioada atelierului și în interiorul spațiului AREAL este obligatorie. Atelierul se va derula în condiții de siguranță sanitară, studiourile de dans AREAL fiind igienizate și dezinfectate la fiecare folosire.
Număr de locuri disponibile: 10 persoane. 

Număr de ședințe: 5.

BIO

Catrinel Catană este coregraf, performer si profesor de dans. Susține cursuri si ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, întelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția coregrafie, și are un master în artă coregrafică. Din 2007, participă regulat la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare.

De asemenea, Catrinel Catană s-a specializat în kinetoterapie și motricitate specială în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent, este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale. În anul 2020, Centrul Național al Dansului București îi oferă un premiu pentru contribuția adusă la dezvoltarea dansului contemporan.

Atelierul Dans.Abil adresat persoanelor cu deficiențe de vedere și persoanelor nevăzătoare este organizat în cadrul programului „AREAL – spațiu pentru dezvoltare educațională”, proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „București – Oraş deschis 2021”. Conţinutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.