AREAL

7-30.09.2021

Corpul uman este construit pentru a fi în mișcare. Aceasta este una dintre afirmațiile făcute de cercetători care mi-au deschis noi perspective și orizonturi, noi nevoi de explorare la nivel fizic și psihic. De asemenea, fiind inspirată de ultimele cursuri din zona Body Mind Centering și Axis Syllabus la care am participat, am creat un format de explorare a anatomiei și a nenumăratelor moduri prin care corpul își poate găsi libertatea de mișcare. Plecând de la imagini din anatomia umană, completate cu imaginația noastră, vom lucra pentru a ne lărgi sfera percepției și a fi într-un contact mai real cu mesajele corpului nostru. Pentru mine, acest spațiu în care descopăr mecanismele interne care uneori par magice sau măcar surprinzătoare, a fost întotdeauna o sursă de revelație și o „casă”. Ceea ce îmi doresc este să împărtășesc cu voi această senzație de a locui în propriul corp, senzație care mi se pare una dintre singurele resurse accesibile de împământare și, de ce nu, de bucurie în vremurile agitate în care trăim.

Vom folosi improvizația ghidată, precum și scurte elemente de coregrafie pentru a-nțelege și explora în profunzime tematicile alese și în special pentru a ieși din tiparele automate ale mișcărilor pe care le practicăm. De asemenea, vom lucra și exerciții în grup, ținând cont de distanțarea impusă de normele pandemice și vom căuta metode de comunicare eficientă, rămânând în același timp într-un cadru de siguranță sanitară.

Modulul va fi alcătuit din 10 ședințe, fiecare dintre ele fiind dedicată unei anumite părți din anatomia umană pe care o vom explora cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână.

Ședințele vor avea loc la AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică la adresa Anastasie Simu, nr 2, etaj 3, interfon 6, după următorul program:

07.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

10.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

14.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

17.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

21.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

24.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

26.09.2021 – orele 10:00 – 12:00

27.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

28.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

30.09.2021 – orele 19:00 – 21:00

Cursul “Sistem viu” este adresat tuturor iubitorilor de mișcare atât din sfera profesionistă a dansului contemporan, cât și publicului larg.
Participarea se va face printr-o donație sugerată de 100 lei/persoană (pentru intreg modulul), donatie folosita la acoperirea costurilor de întreținere a spațiului AREAL care va trebui plătită în numerar la primul curs. Cei interesați să participe sunt rugați să-și rezerve locul la adresa de email lilienfeldcristina@gmail.com.

Este necesara participarea la minimum 5 sesiuni, dar pentru o experienta completa sugerăm participarea la întregul modul de 10 ședințe. 
Capacitate maximă de 12 persoane.
Cursul va avea loc cu respectarea normelor de protectie în vigoare referitoare la împiedicarea răspândirii virusului Covid-19.
Cursurile vor fi susținute de coregrafa Cristina Lilienfeld, co-fondatoare și artist AREAL. 

CRISTINA a studiat coregrafia și psihologia, căutând în permanență punctul în care cele două discipline se întâlnesc. În ultimii ani a colaborat și continuă să lucreze cu diferiți coregrafi și dansatori, dar și cu artiști vizuali și muzicieni, făcând parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare. Spectacolele ei – Lay(ers), Nu toți sunt eroi, Fapte vitejești, Moving Fields, precum și numeroase spectacole în care dansează sau pentru care a semnat coregrafia, precum Coregrafie de grup de Mihaela Alexandra Dancs, În trup (operă de cameră) de Diana Rotaru pe libret de Ciprian Măceșaru, Dancer In The Dark regia Levente Kocsardi, The Great Scheme of Things – concert trupa Fierbinteanu, A Truth, A Lie And A List Of Possibilities de Andreea Novac, Alienation or the Desire for Intimacy de Benno Voorham etc. – continuă să fie prezentate pe scenele din București, din țară și din afară. În anul 2016, a făcut parte din programul Dance Roads, prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul Lay(ers). A colaborat într-o multitudine de proiecte cu coregrafi precum Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs, Mădălina Dan, Andreea Novac, Benno Voorham, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru etc., cu artiști vizuali – Dilmana Yordanova, Mihaela Kavdanska, Alina Ușurelu etc. –, cu muzicieni – Diana Rotaru, Irinel Anghel, Vlaicu Golcea, KamerArt, LeVant, trupa Fierbințeanu –, cu scriitori – Răzvan Țupa, Andra Rotaru, precum si cu numeroși actori și regizori. Din 2015 până in 2021 a făcut parte din Asociația PETEC, susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă. Din 2020, a devenit membru fondator AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, unde își desfășoară activitatea în prezent. Cristina caută, atât în activitatea sa artistică, precum și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține, să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact. 

Trailer de Alina Ușurelu

Programul de cursuri de dans contemporan “Sistem viu”  lansează proiectul „AREAL – spațiu pentru dezvoltare educațională” din care fac parte o serie de evenimente din sfera educațională adresată unor categorii diverse de public și care vor avea loc în această toamnă.

Proiect co-finanțat în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.


Foto: Alina Ușurelu