diverse locații

20.08.2021, 19:00

Te-ai gândit vreodată că viitorul dansului contemporan depinde și de tine? 
Îți dorești să devii spectator-dansator participând la ateliere de creație în cadrul AREAL și în alte spații coregrafice? 
Îți dorești să vezi noile premiere de dans contemporan din stagiunea de toamnă 2021?

Dacă răspunsul este DA, atunci anunțul de mai jos este pentru tine!

În premieră, AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică oferă în această vară o bursă (suma netă 1300 lei) unui spectator fidel de dans contemporan. Cei interesați să beneficieze de această bursă trebuie să răspundă în scris la întrebările următoare: 
– Ce este dansul contemporan pentru tine?
– Care este, în viziunea ta, artistul cel mai important al scenei coregrafice din România și de ce? 
– Care crezi că este cel mai bun spectacol sau film de dans văzut în 2020/2021 și de ce? 
– Cum intenționezi să folosești bursa AREAL?

Bursa AREAL oferită unui spectator fidel al dansului contemporan va putea fi folosită în perioada septembrie-noiembrie 2021 pentru a acoperi taxele de participare la diferite ateliere de dans contemporan organizate la AREAL, precum și în alte spații coregrafice, sau pentru a viziona spectacole de dans contemporan din stagiunea de toamnă 2021 din București, Timișoara, Cluj-Napoca și alte orașe din țară. 

Scopul acestei inițiative este de a crea o legătură mai solidă între spectator și lumea dansului contemporan, contrazicând astfel stereotipul conform căruia arta coregrafică de astăzi este inaccesibilă și abstractă. La finalul acestei experiențe, bursierul/a va fi invitat/ă să vorbească despre întâlnirea sa cu dansul contemporan în cadrul unei discuții relaxate pe ZOOM sau live care va avea loc la închiderea stagiunii AREAL. 

Selecția bursierului va fi realizată de echipa de artiști AREAL formată din Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante. 

Cei interesați să beneficieze de bursa AREAL sunt invitați să trimită un mesaj cu răspunsurile la întrebările de mai sus la adresa areal@arealcolectiv.ro până la data de 20 august 2021, ora 19:00

Bursa AREAL pentru spectatori este oferită în cadrul „AREAL coregrafic”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.