În premieră, Fundația Gabriela Tudor organizează la AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, la începutul lunii iunie un prim atelier intensiv de dans contemporan pentru persoane cu deficiențe de vedere și persoane nevăzătoare condus de artista Catrinel Catană.
“Consider ca dansul contemporan nu suportă o definiție exactă; versatilitatea și fluiditatea lui îl fac ușor de adaptat nevoilor și asteptărilor fiecărei categorii de persoane cu sau fară capacități fizice, vizuale sau intelectuale. Obiectivele mele sunt: dezvoltarea unui limbaj diferit și sigur de exprimare prin corp, exersarea unor mecanisme și structuri de improvizație individuală și colectivă, dezvoltarea memoriei motrice, abilitatea de ocupare conștientă a spațiului și deprinderea unor mecanisme de comunicare și receptare eficientă. Toate premisele mele, în atelierele pe care le-am susținut cu persoanele cu dizabiltati si deficiente, conduc la o conectare și o raportare sinceră la corp, la propriul corp, la spațiul pe care-l ocupa și-n care se miscă, la o atenție sporită în ceea ce privește ritmul, directia, timpul, volumele; toate acestea putând să creeze canale către un ‘dans foarte personal, un limbaj corporal autentic.”
ORAR
7, 9, 11 iunie, 16:00-18:00
14, 16, 18 iunie, 16:00-18:00
AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică
str. Anastasie Simu nr. 2, et. 3, ap. 6
ÎNSCRIERI
Atelierul este oferit gratuit persoanelor cu deficiențe de vedere, persoanelor nevăzătoare și însoțitorilor acestora. Număr de locuri disponibile – 10 persoane. Cei interesați sunt rugați să-și rezerve locurile la adresele de email cosmin@arealcolectiv.ro și catrinelalexandra@gmail.com.
Purtarea măștii pe perioada atelierului și în interiorul spațiului AREAL este obligatorie. Atelierul se va derula în condiții de siguranță sanitară, studiourile de dans AREAL fiind igienizate și dezinfectate la fiecare folosire.
BIO
Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri si ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării. Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă regulat la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafica si psihoterapie prin miscare. S-a specializat in “Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale. În 2020 Centrul Național al Dansului București îi oferă un premiu pentru contribuția adusă la dezvoltarea dansului contemporan.
Atelierul Dans.Abil este organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Asociația TANDEM în cadrul programului “4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Mulțumiri speciale Andreia Bruckner.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Foto: Lavinia Pollak