AREAL

20-27.04.2021

✬ Flowprints este o serie de propuneri de mișcare, adresate deopotrivă începătorilor, cât și celor mai experimentați, cu scopul de a-i sustine în descoperirea unor corpuri care își desenează în mod conștient gândurile și emoțiile în spațiu.
✬ Prin expunerea la tipare variate de mișcare, se creează noi legături neuronale, generând un impact major în felul în care interacționăm cu mediul, de la cele mai simple activități până la cele mai complexe.
✬ Acordăm atenție respirației, ca proces firesc al corpurilor noastre, și reușim astfel să eliberăm tensiunile acumulate în timp. Experimentăm flexia și extensia, invățăm să folosim eficient greutatea și inerția corpului in mișcare, și transformăm podeaua în partenerul nostru. Integrăm în viața urbană fluiditatea corporală inspirată din natură.
✬ Privim, alergăm, sărim, ne rostogolim și îndrăznim să visăm, căutând lejeritatea în fiecare mișcare. Încărcăm spațiul cu energia noastră, negociem teritorii și ne lăsăm cuprinși de plăcerea mișcării. Ne provocăm corpurile și ne testăm limitele, țintind curajosi către libertate și nu către virtuozitate.
✬ Ne extindem receptivitatea față de propriile noastre emoții, față de spațiu și parteneri, căutând mereu un raport onest între impresie și expresie.
✬ Lăsăm deoparte preconcepțiile si dăm voie corpului să ne surprindă, prin manifestarea impresiilor interioare neexprimate, uneori intraductibile în limbajul verbal.
✬ Cursul este susținut de Denis Bolborea.

MODUL 5 întâlniri (drop-in) |
20-27 aprilie 2021

Marti, 20 aprilie / 17:00 – 19:00
Joi, 22 aprilie / 17:00 – 19:00
Sambata 24 aprilie / 13:00 – 15:00
Marti, 27 aprilie / 17:00 – 19:00

Preț: 300 lei / modul
80 lei sedință
❗❗ Număr limitat de locuri❗❗
Adresă: Str. Anastasie Simu, Nr. 2, Et. 3, interfon 06, AREAL / spațiu pentru dezvoltare coregrafică

🔔 Informații utile:
⤑ Pentru inscriere, trimiteți un e-mail la contact@indiebox.ro cu subiectul in care sa includeți numele și numărul de telefon.
⤑ Taxa se poate achita în contul RO30INGB0000999906170347 – Indie Box SRL cu mențiunea “înscriere atelier Flowprints”
⤑ În cazul în care apar probleme personale de sănătate sau modificări ale restricțiilor sanitare, taxa de participare aferentă atelierelor la care nu puteți participa, va fi returnată în cont.
⤑ Dacă aveți întrebări, puteți suna la 0725.724.020.

⚠️ IMPORTANT !
Atelierul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară, respectând distanțarea fizică și măsurile de siguranță impuse de lege. Pe perioada atelierului de dans purtarea măștii în incinta spațiului AREAL este obligatorie.
Măsuri de siguranță:
► oferim măști de protecție și dezinfectant pentru mâini;
► igienizăm sala înainte de începerea fiecărui curs.

Card de fidelitate AREAL+

Odată cu deschiderea spațiului AREAL, colectivul de artiști lansează iubitorilor dansului o cardul de fidelitate AREAL+, pentru a putea contribui în acest fel la crearea unui cadru sustenabil pentru AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Pentru suma de 700 lei (2 luni) sau 900 lei (3 luni), cei interesați pot beneficia de:

  • acces timp de 2, respectiv 3 luni la toate atelierele intensive precum și cursurile drop-in care vor fi organizate la studioul AREAL de coregrafii Cristina Lilienfeld, Alexandra Bălășoiu, Valentina de Piante, Cosmin Manolescu, Denis Bolborea, în limita locurilor disponibile și în condițiile impuse de pandemie.
  • participare la anumite evenimente deschise doar membrilor AREAL, precum sesiuni de improvizație, ateliere conduse de coregrafi străini invitați la prețuri speciale, prezentări de filme și alte activități dedicate.

Primii 10 de participanți care vor achiziționa un card de fidelitate vor primi o sacoșă AREAL. Plata cardului de fidelitate se va putea face în 2 tranșe de respectiv 350/450 lei în luna martie și aprilie de respectiv 350/450 lei. Pentru mai multe informații despre cardul de fidelitate, puteți trimite un mesaj la adresa cosmin@arealcolectiv.ro sau alexandra@arealcolectiv.ro.

👁‍🗨 DENIS BOLBOREA | BIO
Este performer, coregraf și sound designer, cu experiență de lucru în domeniul artelor performative.
În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică.
La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret, în lucrarea ”Ce a mai rămas”, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie, ediția I. În cadrul aceluiași concurs a prezentat și lucrarea sa, “Sound Alchemy”, în care explorează relațiile dintre corp, sunet și emoție.
În adolescență a studiat dans urban, participând la workshop-uri si concursuri de hip hop, locking si popping, mai târziu având colaborări în televiziune și în spectacole de musical.
Ca performer, îmbină tehnicile de dans contemporan cu bagajul acumulat în experiențele din dans urban, totodată, fiind interesat de conexiunea dintre voce și corp, în explorările personale. Se dezvoltă în paralel ca solist vocal și beatboxer, și se implică în diverse proiecte în care se plasează la intersecția dintre aceste roluri, încorporând un setup de live looping și procesoare vocale.
Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, coordonat de Simona Deaconescu, colaborând ca performer în producții precum: “Fabrica de vise” , “Birdville” (performer și sound-designer), “Counterbody”, “Sonder” (performer, film scurt-metraj), “Aftertaste” (sound designer). Producțiile au fost prezentate atât în țară, cât și în festivaluri internaționale, în Sofia, Viena, Linz, Istanbul, New York.
În 2016 demarează inițiativa Indie Box, “o cutie cu proiecte independente”, alături de Alexandra Bălășoiu. Activitatea lor a evoluat organic în ultimii 4 ani, pornind de la EartoBucharest, un proiect ce a constat în cartarea peisajului sonor bucureștean, mai apo către experimente de cercetare, și intervenții culturale în spațiul public (Earsight, 2017), desfășurând în paralel un concept alternativ de cursuri și ateliere, în sfera dansului contemporan, intitulate Flowprints.
În 2018 a luat naștere produsul coregrafic Singing Bodies’ Trilogy, care funcționeză ca un performance de dans contemporan în trei părti, sau trei solo-uri independente, ce încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi (Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea și Valentina de Piante), în raport cu orașul în care trăiesc.
În paralel lansează primul album a cappella, intitulat Portrait, în cadrul grupului vocal Blue Noise, în care Denis suplinește rolul percuției.
Tot sub umbrela Indie box, în 2019 colaborează cu A-C Leonte în cadrul proiectului “I am You”, finalizat cu un concert imersiv, prezentat în premieră în Biserica din Florești, și mai mai multe orașe din țară. În cadrul proiectului au fost lansate și 3 piese muzicale (Pray, Remember si Running).
Colaborează alături de Alexandra Bălășoiu, într-o reiterare a producției “A Museum (Theatre)” de Clyde Chabot, care propune o analiză artistică a istoriei comunismului în România sub forma unui act performativ, “în care textul, mișcarea și prelucrarea digitală se
împletesc”. Este interpret în Urban Gif Show, o producție Teatrelli, semnată de Florin Fieroiu, “un spectacol inovator despre oraș și despre felul în care corpul se manifestă în el”. În prezent se află într-un proces de dezvoltare a platformei BLIP (Beatbox and Looping International Platform), urmând lansarea primului său EP – “Out of the loop”, în cadrul proiectului său personal, KABLAT, produs în întregime din voce si procesare digitală.

Atelierele sunt organizate în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto: Lavinia Pollak