AREAL

9-27.04.2021

Warm UP @AREAL
cursuri de antrenament corporal conduse de coregraful Cosmin Manolescu

vineri, 9, 16, 23 aprilie, 10:00-11:30
marți, 13, 20, 27 aprilie, 10:00-11:30
AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2

Începând cu 9 aprilie, AREAL | spatiu pentru dezvoltare coregrafică lansează prima sesiune de cursuri regulate oferite gratuit dansatorilor și coregrafilor profesioniști. Cursurile Warm UP @AREAL din luna aprilie vor fi conduse de coregraful Cosmin Manolescu și vor avea loc fiecare zi de marți și vineri de la ora 10.

Cursul va include exerciții de yoga, tehnici de relaxare și fraze de mișcare și își propune să asigure un cadru de antrenament corporal pentru comunitatea de dans contemporan. Fiecare sesiune de lucru se va finaliza cu o improvizație colectivă de 20 minute pe teme propuse de participanții la cursuri. Există un număr limitat de 10 locuri, iar participarea la programul de cursuri Warm Up @AREAL este gratuită. Cei interesați să participe sunt rugați să rezerve un loc la adresa cosmin@arealcolectiv.ro.

Seria de cursuri Warm Up @AREAL este organizată la spațiul AREAL din str. Anastasie Simu nr. 2, în cadrul programului 4 Corpuri | Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un studio deschis cercetării și colaborării, care susține creația artistică, formarea profesională și dialogul între artiști, public și scena de dans contemporan. Spațiul creează contexte, oferă resurse și susține mobilitatea profesioniștilor dansului în vederea dezvoltării sectorului coregrafic din București. Spațiul AREAL din str. Anastasie Simu nr. 2 (în spatele Ateneului Român) a fost deschis în luna martie 2021 și este condus de un board artistic format din coregrafii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante, Cosmin Manolescu.

BIO
Cosmin Manolescu este coregraf, curator și expert cultural. Din 1997 este director executiv al Fundației Gabriela Tudor, organizație cu care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național de Dans București (2004). A studiat dansul contemporan și diferite tehnici de dans cu Raluca Ianegic (RO), Dominique Baguet, Christian Trouillas, Christine Bastin (FR), Mark Taylor, Irene Hultam (USA), Ko Murobushi (Jap). Din 1997 și până în prezent a organizat sute de proiecte coregrafice, ateliere, spectacole, festivaluri și programe de rezidență și cercetare artistică. În perioada 2012-2015 a fost director artistic al spațiului-laborator ZonaD – studio Paradis Serial unde a realizat diferite ateliere, rezidențe și proiecte pentru publicul larg și a proiectelor internaționale E-Motional Bodies & Cities, Eastern Connection (Romania – Japonia), E-Motional: rethinking dance. În prezent este interesat de proiecte experimentale care leagă corpul cu orașul, peisajul și natura. În 2017 a lansat proiectul copac Dans-Wanderer, care vorbește despre filozofia călătoriilor experiențiale și descoperirea necunoscutului. Crede profund că dansul contemporan este o formă de artă care poate schimba în mod pozitiv viața oamenilor, indiferent de vârstă, sex sau identitate. Este inițiator, artist și co-fondator AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

Fotografie de: Alina Ușurelu | Andreea Belu în (Co)incidental Histories, piesă work-in-progress de Gina Șerbănescu & Andreea Belu prezentată în cadrul Stagiunii CORP 2020.