AREAL

17-25.04.2021

Incepand cu 10 aprilie, timp de 6 zile, in fiecare sambata si duminica, dam intalnire corpului tau in noul spatiu AREAL la cursurile de dans contemporan – Retro.Move sustinute de Simona Dabija.Va propunem o reintoarcere la mecanismele care stau la baza miscarii organice si fluide ale corpului si felul in care acestea ne influenteaza fizic si emotional. Prin exercitii tehnice, coregrafii scurte si improvizatie, se urmareste atat imbunatatirea posturii corporale, cat si a flexibilitatii, fortei, echilibrului si coordonarii corpului.

Despre Simona Dabija
Este membru fondator al Asociatiei Delazero si face parte din colectivul AREAL – spatiu pentru dezoltare coregrafica. Colaboreaza cu Simona Deaconescu din 2015, fiind una dintre principalele dansatoare ale colectivului Tangaj Dance, performand in spectacolele ”Daughters”, ”Birdville”, ”Counterbody”, ”Aftertaste”, in instalatia durationala performativa ”Retro Walk Decades to the Sun”, precum si in filmul de dans ”Sonder.” A regizat si coregrafiat scurtmetrajul de film de dans OPIA, selectat și premiat în festivaluri de anul acesta, printre care KnowBOX Dance Film Festival, BIDFF, Moving Images videodance Festival, FROSTBITE International Indie Fest – Winner of the Dance Cinema Award. Ultimul proiect la care a lucrat a fost “Gradinarit Uman”, in regia lui Andrei Majeri, un spectacol de teatru in care Simona a semnat coregrafia. Acesta a avut premiera in martie 2021 la Teatrul Andrei Muresanu din Sf. Gheorghe. In prezent, lucreaza la un nou spectacol de dans marca Delazero care va avea premiera in primavara anului 2021.

ÎNSCRIERI
Cursul este deschis unui numar de maxim 10 participanti si se adreseaza adultilor non-dansatori, doritori de miscare. Va astept cu drag înscrierile pe adresa comunicare@asociatiadelazero.ro – trebuie doar să vă menționați numele si numarul de telefon.

PROGRAM
Sambata: 17, 24 aprilie | 17:00-19:00
Duminica: 18, 25 aprilie | 17:00-19:00
* Modulul contine 4 sedinte, 2h/sedinta.

TAXA
Prețul intregului modul este de 250 lei. Taxa se poate achita in contul RO64INGB0000999908891167 – Asociatia Delazero. La detalii plata, va rugam sa scrieti „atelier dans contemporan”.

Masuri de siguranta:
► oferim masti de protectie si dezinfectant pentru maini;
► igienizam si dezinfectam sala inainte de inceperea fiecarui curs;
► am adaptat structura cursului si am renuntat la lucrul cu partener sau dans de contact

Cursurile DELAZERO fac parte din “4 corpuri | Colectiv pentru dans”, program cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

DELAZERO este o asociație de tineri artiști din domeniul artelor performative, film și muzică, care contribuie la dezvoltarea sectorului cultural românesc prin proiecte inovatoare, încurajând forme noi de exprimare artistică și accesul la cultură a unor categorii diverse de public.

AREAL este un proiect colectiv ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate.

Foto: Deana Butnaru