AREAL

9-30.04.2021

Corpul uman este construit pentru a fi în mișcare. Aceasta este una dintre afirmațiile făcute de cercetători care mi-a deschis noi perspective și orizonturi, noi nevoi de explorare la nivel fizic și psihic. De asemenea, fiind inspirată de ultimele cursuri din zona de Body Mind Centering și Axis Syllabus la care am participat, am creat un format de explorare a anatomiei și a nenumaratelor moduri prin care corpul își poate găsi libertatea de mișcare. Plecând de la imagini din anatomia umană, completate cu imaginația noastră, vom lucra pentru a ne lărgi sfera percepției și a fi într-un contact mai real cu mesajele corpului nostru. Pentru mine acest spațiu în care descopăr mecanismele interne care uneori par magice sau măcar surprinzătoare a fost întotdeauna o sursă de revelație și o „casă”. Ceea ce îmi doresc este să împărtășesc cu voi această senzație de a locui în propriul corp, senzație care mi se pare una dintre singurele resurse accesibile de împământare și, de ce nu, de bucurie, în vremurile agitate în care trăim.

Vom folosi improvizația ghidată precum și scurte elemente de coregrafie pentru a înțelege și explora în profunzime tematicile alese și în special pentru a ieși din tiparele automate ale mișcărilor pe care le practicăm. De asemenea, vom lucra și exerciții în grup, ținând cont de distanțarea impusă de normele pandemice și vom căuta metode de comunicare eficienta, păstrându-ne în siguranță.

Modulul va fi alcătuit din 7 ședințe, fiecare dintre ele dedicate unei anumite părți din anatomia umană pe care o vom explora cu toate mijloacele pe care le avem la îndemână. Cursul este deschis tuturor indiferent de nivelul de experiență!

PROGRAM
Date: 9.04, 12.04, 16.04, 19.04, 23.04, 26.04, 30.04 (în fiecare luni și vineri)
Capacitate: 8 persoane
Ore: 19:00-21:00
Preț: 320 lei

Accesul se va face cu masca de protecție. De asemenea, vom lua următoarele măsuri de protecție:

 • Vom igieniza spațiul de lucru
 • Vom adapta cursul pentru lucrul individual și vom exclude exercițiile de parteneriat ce necesită contact fizic
 • Vom pune la dispoziția participanților dezinfectant antibacterian
  Adresa: str. Anastasie Simu, nr 2, et 3, int 6 – AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafica
  Înscrieri și detalii la: cristina@arealcolectiv.ro, telefon: 0724357237.

  Cursul face parte dintr-o serie de cursuri oferite de membrii AREAL în perioada martie – iunie. Mai multe detalii pe pagina AREAL / spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

  BIO
  CRISTINA LILIENFELD a studiat coregrafia și psihologia căutând în permanență punctul în care cele două discipline se întâlnesc. În ultimii ani a colaborat și continuă să lucreze cu diferiți coregrafi și dansatori dar și cu artiști vizuali și muzicieni făcând parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare. Spectacolele ei “Lay(ers), “Nu toți sunt eroi”, „ Fapte vitejești”, “Moving Fields”, precum și numeroase spectacole în care dansează sau pentru care a semnat coregrafia: “Coregrafie de grup” de Mihaela Alexandra Dancs, “În trup” (opera de camera) de Diana Rotaru pe libret de Ciprian Maceșaru, “Dancer In The Dark” regia Levente Kocsardi, “The Great Scheme of Things” – concert trupa Fierbinteanu, “A Truth, A Lie And A List Of Possibilities” de Andreea Novac, “Alienation or the Desire for Intimacy” de Benno Voorham etc. continuă să fie prezentate pe scenele din Bucuresti, din țară și internaționale. În anul 2016 a făcut parte din programul Dance Roads prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul Lay(ers). A colaborat într-o multitudine de proiecte cu coregrafi precum: Cosmin Manolescu, Mihaela Alexandra Dancs, Mădălina Dan, Andreea Novac, Benno Voorham, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru etc., cu artiști vizuali: Dilmana Yordanova, Mihaela Kavdanska, Alina Ușurelu etc., muzicieni: Diana Rotaru, Irinel Anghel, Vlaicu Golcea, KamerArt, LeVant, trupa Fierbințeanu etc., scriitori: Răzvan Țupa, Andra Rotaru, precum si cu numeroși actori și regizori. Din 2015 până in 2021 a făcut parte din Asociația PETEC susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă. Din 2020 a devenit membru fondator AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafică unde își desfășoară activitatea in prezent. Cristina caută, atât în activitatea sa artistică cât și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.

  Foto: Alina Usurelu