AREAL

19-27.03.2021

Dansul sufletelor | un atelier-laborator de creație și exploare a emoțiilor condus de coregraful Cosmin Manolescu
AREAL, str. Anastasie Simu nr. 2, ap. 6, interfon 06

Vineri, 19 martie, 18:00-21:00
Sâmbătă, 20 martie, 14:00-18:00
Luni, 22 martie, 18:00-21:00
Miercuri, 24 martie, 18:00-21:00
Vineri, 26 martie, 18:00-21:00
Sâmbătă, 27 martie, 14:00-18:00
20 ore de dans contemporan

Anul 2020 a fost un an extrem de dificil în care relația cu corpul nostru s-a modificat radical. Pandemia provocată de coronavirus ne-a schimbat stilul de viață, ne-a obligat la distanțare socială, telemuncă iar corpul s-a retras în lumea virtuală în fața ecranelor de calculator și a telefoanelor sau a noilor platform digitale de tip ZOOM.

Starea de bine este un indicator al calității vieții și în funcție de durata și intensitatea emoțiilor putem să caracterizăm modul în care existența noastră se împlinește din punct de vedere uman, social și cultural. Din p[cate, pandemia și distanțarea socială în care ne aflăm au dezvoltat o gamă largă de simptome de stres și dezechilibre ce includ: lipsă de energie, insomnie, stres, anxietate, furie, iritabilitate, epuizare emoțională, depresie și simptome de stres post-traumatic sau chiar de burnout. Mai mult decât atât, ne vedem din ce în ce mai rar la față cu prietenii, ne petrecem zilele în casă sau cu nasul în calculator, dansăm în ferestre ZOOM, deși dansul este, istoric vorbind, o manifestare vie care necesită prezența fizică și emoțională a unui grup de oameni. În plus, am uitat care mai sunt lucrurile care ne fac plăcere sau cum să ne activăm vitalitatea și energia care există în interiorul nostru.

În luna Mărțișorului, în deschiderea noului spațiu AREAL din spatele Ateneului Român, coregraful Cosmin Manolescu te invită la Dansul Sufletelor, un nou format de atelier-laborator intensiv de dans contemporan în care vom lucra cu emoțiile, întrebările și fricile noastre și ne vom explora creativitatea în cadrul unor sesiuni de mișcare & free flow creativ care vor implica dans, text și desen, dar și vizionări de filme.

Vom face exerciții de relaxare, vom lucra cu respirația, sistemul osos, musculatura, dar și cu emoțiile și întrebările noastre. Ne vom hrăni sufletele și corpul cu hormonii fericirii – serotinina și endorfinele, pe care îi vom elibera în timpul sesiunilor de dans, însă vom dedica timp și pentru a desena și lucra cu creativitatea noastră. Ne vom vom bucura de (re)întâlnirea cu mișcarea în compania unor oameni frumoși, vom explora conceputul de corp emoțional (dezvoltat din 2014 de Cosmin Manolescu), vom dansa cu inima și ne vom (re)împrieteni cu dansul contemporan.

Dacă te simți singur/ă, ești deprimat, nu poți să dormi, ți-ai pierdut încrederea în tine, te-ai indrăgostit sau pur și simplu ai chef de dans la început de an, te așteptăm în această primavară la întâlnirea cu corpul emoțional. În fiecare zi de sâmbătă la finalul atelierului de dans, vom urmări împreună un film de dans și vom sta de vorbă relaxați la un cană de ceai. Atelierul se va finaliza cu un mini-performance în care participanții vor deveni în egală măsură performeri și spectatori.

Atelierul este deschis tuturor persoanelor interesate, artiști și amatori. Nu este nevoie de experiență în dans contemporan, este suficient să îți dorești să te miști și să descoperi bucuria (re)întâlnirii cu corpul tău și ceilalți oameni.

ÎNSCRIERI
Atelierele se organizează pentru un număr minim de 4 persoane, respectiv maxim de 8 participanți din motive de distanțare socială, iar înscrierile se fac la cu numele și numărul de telefon la adresa cosmin@arealcolectiv.ro. Costul unui atelier este 350 lei pentru un număr de 6 sesiuni de dans, respectiv 20 de ore dans contemporan. Doi dintre participanții la acești atelier vor fi invitați să participe gratuit într-un laborator de cercetare coregrafică interdisciplinar care va avea ca tema explorarea intimității pe perioada pandemiei și care va fi condus de coregraful Cosmin Manolescu la AREAL în luna mai.

Card de fidelitate AREAL+
Odată cu deschiderea spațiului AREAL, colectivul de artiști lansează iubitorilor dansului o cardul de fidelitate AREAL+, pentru a putea contribui în acest fel la crearea unui cadru sustenabil pentru AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Pentru suma de 700 lei (2 luni) sau 900 lei (3 luni), cei interesați pot beneficia de:

  • acces timp de 2, respectiv 3 luni la toate atelierele intensive precum și cursurile drop-in care vor fi organizate la studioul AREAL de coregrafii Cristina Lilienfeld, Alexandra Bălășoiu, Valentina de Piante, Cosmin Manolescu, Denis Bolborea, în limita locurilor disponibile și în condițiile impuse de pandemie.
  • participare la anumite evenimente deschise doar membrilor AREAL, precum sesiuni de improvizație, ateliere conduse de coregrafi străini invitați la prețuri speciale, prezentări de filme și alte activități dedicate.

IMPORTANT
Atelierul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară, respectând distanțarea fizică și măsurile de siguranță impuse de lege. Pe perioada atelierului de dans purtarea măștii în incinta spațiului AREAL este obligatorie. In plus coregraful care va conduce atelierul își va face un test antigen rapid la începutul atelierului.
Măsuri de siguranță:
► oferim măști de protecție și dezinfectant pentru mâini;
► igienizăm sala înainte de începerea fiecărui curs.

Atelierul este organizat în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.