AREAL

10.03-29.04.2021

„Spring Tides” este o cercetare artistică despre bipolaritate, psihoze și experiența spitalizării în instituțiile psihiatrice din România, realizată de coregrafa Alexandra Bălășoiu. Numele proiectului este inspirat dintr-un fenomen natural declanșat de alinierea Pământului cu Luna și Soarele, care cauzează o maree puternică, un flux puternic și subit asemănător dereglarilor chimice și simptomelor specifice episoadelor maniacale sau depresive. O serie de interviuri, articole și materiale video, realizate în colaborare cu jurnalista Iulia Marin, regizorul iRonic Distors și dans-terapeutul Loredana Larionescu, vor fi lansate în mediul digital, pentru o apropiere multi-direcțională de sensibilitatea și specificitatea subiectului abordat. Proiectul face parte dintr-un demers mai amplu al coregrafei Alexandra Bălășoiu, care a pus în mișcare în acest an o serie de inițiative artistice menite să reducă distanța mentală dintre „nebunie” și „normalitate”.

Proiectul a început repețiile în 2020 și continuă în martie-aprilie la AREAL, urmând a avea ca rezultat un performance solo care urmează să fie prezentat în spațiul urban la București și în Câmpina, la finalul lunii aprilie, în conexiune cu Ziua Internațională a Dansului.

Proiect realizat în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.