Grecia

13-27.06.2021

Proiectul Dans-Wanderer lansat de coregraful Cosmin Manolescu în 2017 continuă și anul acesta cu un retreat-atelier intensiv de dans contemporan și călătorii emoționale în insulele grecești Creta și Gavdos, pe unele dintre cele mai frumoase plaje de la Marea Egee. Pe durata retreatului, aflat la ediția a 4-a, între 16-27 iunie, participanții interesați vor participa la un atelier intensiv de dans contemporan în natură (4-5 ore/zi) și o serie de activități conexe – proiecții de filme și călătorii emoționale în formate individuale sau de grup. Participanții pot deopotrivă experimenta ieșirea din zona de confort și dansul-butoh, pornind de la unele din temele de lucru din spectacolul „Simple Plăceri”, care vor fi adaptate contextului. O componentă particulară a retreatului este o călătorie de 4 zile în insula Gavdos aflată în aproprierea Cretei, capătul sudic al Europei și locul în care se spune că nimfa Calypso l-ar fi ţinut captiv pe Ulise timp de şapte ani. Un film al retreatului din 2020 este disponibil AICI. În acest an, participarea este deschisă unui număr de 7 persoane.

ÎNSCRIERI
Taxa de participare este de 650 de lei pentru cei aflați la prima întâlnire cu proiectul Dans-Wanderer sau 550 lei pentru cei care au participat deja la alte retreat-uri/călătorii emoționale organizate de Cosmin Manolescu la plaja Corbu sau în străinătate. Taxa de rezervare este de 200 lei, reprezentând un avans din costurile taxei de participare și trebuie achitată la confirmarea înscrierii. Restul sumei va fi plătită până plecarea în retreat. Important, toți participanții vor trebuie să prezinte un test PCR valabil la plecarea în Grecia sau să fie vaccinați contra coronavirusului. În cazul în care din motive de pandemie retreatul nu va putea fi organizat, acesta va fi reprogramat în luna septembrie, iar pentru cei care nu vor putea merge în septembrie taxa va fi returnată.

PROGRAM estimativ
13 iunie – sosire în Creta și cazare
14 -18 iunie – ateliere și călătorii emoționale pe plajele din Chania
18 iunie – transfer pe insula Gavdos (cu ferry) – zi liberă de plajă
19 iunie – butoh style partying (all night-long)
20-24 iunie – ateliere dans-butoh și călătorii emoționale pe insula Gavdos
24 iunie – transfer pe insula Creta
25-26 – zile de relaxare și discuții
27 iunie – întoarcerea în țară

Data limită de înscriere: 30 mai 2021 sau până la ocuparea celor 7 locuri disponibile. La înscriere vor avea prioritate membrii comunității dans-wanderer, însă 3 locuri vor fi oferite unor noi participanți. Selecția membrilor noi va fi făcută în urma unei discuții informale pe platforma Zoom/live cu participanții interesați. Costurile de transport internațional, cazare și masă rămân în sarcina participanților. Se va putea zbura cu compania low-cost Ryanair (zbor direct din București la Chania, aprox. 120 Euro), WizzAir (zbor direct la Heraklion) sau Aegean Airlines (zbor la Chania, via Atena, cost aprox. 230 Euro). Cazarea va fi asigurată contra-cost în 1/2 vile închiriate în regim Airbnb, în camere duble cu pat dublu sau single, iar pe insula Gavdos cu cortul. Pentru informații suplimentare și rezervarea unui loc trimiteți un mesaj la adresa cosmin@danswanderer.ro.

Retreatul este organizat în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

COSMIN MANOLESCU este coregraf, performer și director artistic al companiei Paradis Serial/Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, Seattle, Lisabona ș.a. În cei peste 25 ani de activitate profesională, a organizat numeroase proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România. În 2014 Centrul Național al Dansului i-a acordat un premiu de excelență pentru dezvoltarea dansului contemporan, iar în decembrie 2015, Fundația Alexandrion i-a oferit premiul secțiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”. În ianuarie 2017 a primit premiul pentru Rezistență în cultură pentru cei 20 de ani de activitate cu Fundația Gabriela Tudor, oferit de Administrația Fondului Cultural Național. În 2017 lansează proiectul artistic Dans-Wanderer care include spectacolul „Călătorie către mine însumi” (2017), retreatul anual Dans-Wanderer de la plaja Corbu și drumeția performativă „Simple Plăceri”.