București

17.11-20.12.2020

Perspective în mișcare este un laborator inițiat de Virginia Negru și Asociația PETEC în care analizăm și explorăm mecanismele improvizației în dans. Ne punem problema compoziției și articulării de sens prin mișcare atunci când nu avem un scenariu, un concept sau un mesaj prestabilit. Ne întrebăm care sunt capacitățile și atitudinea pe care trebuie să le cultivăm pentru a ne descurca cu necunoscutul improvizației și a produce în același timp ceva relevant momentului în care dansăm. Punem în practică teorii și tehnici ale altor dansatori și artiști pentru care improvizația reprezintă o formă de practică performativă și mediu de expresie artistică.

Scopul laboratorului este de a ne antrena sensibilitatea kinestezică și atenția față de ceilalți și spațiu în așa fel încât să putem produce în timp real compoziții coerente și bine articulate.

Participă artiștii Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Alexandra Bălășoiu, Filip Stoica, Mariana Gavriciuc, Fabio Maria, Mădălina Dan, Virginia Negru și muzicanul Cătălin Diaconu.

Pe lânga mișcare ne propunem să lucrăm și să experimentăm cu text, voce și muzică live. Vom crea un program cu mai multe structuri de lucru pentru a explora atât improvizația în grup, duet, solo dar și în colaborare cu muzicianul Cătălin Diaconu care va crea muzica/sunetele pe loc.

Laboratorul se derulează în perioada 17 noiembrie – 20 decembrie 2020 în cadrul programului 4 Corpuri | Colectiv pentru Dans, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. La final vă invităm să ne urmăriţi în acest proces fragil al improvizației în care schimbăm şi suntem schimbaţi de spaţiul în dansam, în care atunci când pare că nu se întâmplă nimic în următoarea secundă se întâmplă TOTUL.

Foto: Alina Ușurelu