Activitatea culturală a fost serios pertubată în 2020. În prezent activitățile culturale sunt permise în continuare doar în aer liber, iar teatrele și cinematografele sunt în continuare închise, în timp ce majoritatea festivalurilor au fost reprogramate pentru toamnă, unele chiar amânate pentru 2021, evenimentele culturale mutându-se în mare parte online. Mai mult decât atât, bugetul AFCN va suferi modificări importante în perioada pandemiei, lucru care se va vedea la nivelul apelurilor de proiecte.
Cum se mai poate dezvolta un proiect relevant și de impact în condiții de pandemie? Reprezintă mediul online o soluție pentru artiști și publicul larg? Ce tipuri de activități mai sunt relevante în prezent și cum le putem integra în proiectele noastre viitoare? Care vor fi sursele de finanțare pentru 2021?Pornind de la întrebările de mai sus vom încerca să analizăm împreună situația actuală și să identificăm noi soluții și tipuri de proiecte pentru 2021, un an care se anunță a fi foarte foarte dificil. Seminarul este deschis artiștilor și operatorilor culturali interesați și este condus de expertul Cosmin Manolescu, cu o experiență de peste 20 de ani în implementarea proiectelor culturale.
DATA ȘI LOCAȚIA
7-9 septembrie 2020, 10:00-14:00, Pavilion 32, Goethe Institut
Calea Dorobanților 32, București
ÎNSCRIERI
Există doar 8 locuri disponibile, iar taxa de curs este 150 lei (pentru cele 3 zile de seminar), urmând a fi plătită sub forma unei donații de participare. De asemenea, vor fi acordate și 2 gratuități pentru 2 tineri/organizații culturale la început de drum. În cazul în care situația de criză sanitară nu va permite organizarea seminarului în format fizic la Goethe Institut, acesta va avea loc online, pe platforma Zoom. Pentru detalii și înscrieri trimiteți un mail la cosmin@gabrielatudor.ro. În cazul în care doriți să obțineți o gratuitate, vă rugăm menționați în mesaj.Seminarul va fi urmat de sesiuni individuale de mentorat pentru proiecte culturale cu durata de 1 oră, în luna septembrie, pe baza unei programări a participanților interesați.
Seminarul „Re.START” este organizat de Fundația Gabriela Tudor cu sprijinul Goethe Institut Bukarest în cadrul „4 Corpuri | Colectiv pentru Dans”, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
Fotografie: Orsolya Balint | Ana Turos în proiectul Dans Imaginarium la plaja 2 Mai (2019)