online

08-11.2020, marțea

Mișcare pentru Corp – Ce fel de corp gândesc?, curs online cu coregrafa Andreea Belu, în fiecare zi de marți, 18:00-19:30, curs ZOOM online.

Susținut de coregrafa Andreea Belu, membră co-fondatoare AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, MIȘCARE PENTRU CORP este un curs de 90 de minute care folosește principii de bază din Pilates, Yoga și tehnici de conștientizare corporală, pentru a exersa și a crește conștiența în aspecte ca postura, reechilibrarea musculară, echilibrul static și dinamic, capacitatea de relaxare și integrarea fizică a informațiilor auzite.MIȘCARE PENTRU CORP face parte din seria atelierelor CE FEL DE CORP GÂNDESC?, suținute de coregrafă, ce pun în discuție legătura dintre somatică, propriocepție (senzații provenite din corp, Care informează asupra mișcărilor, echilibrului etc) și comunicare în cadrul grupurilor de creație artistică sau a grupurilor de amatori ai mișcării (persoane care vor să aprofundeze tehnici cinetice, pentru a-și îmbunătăți posibilitățiile motrice).”Pornim de la teme de poziționare, lucrăm activ, muscular și articular, apoi adăugăm încă un strat, cel al respirației și fluidității mișcării ca, în final, să exersăm exact opusul: conștientizarea fizică, în absența efortului muscular.” (Andreea Belu)

Cursurile se desfășoară online, în fiecare zi de marți prin intermediul platformei ZOOM. Vă rugăm să instalați aplicația ZOOM pe un computer sau telefon cu cameră video și sunet. Pentru o calitate cât mai bună a sunetului, vă rugăm să închideți microfonul pe durata desfășurării cursului. Participanții înscriși vor primi linkul pe email.

Înscrieri
Cursul este deschis tututor persoanele cu sau fără experiență în dansul contemporan. Cei interesați să participe sunt rugați să se înscrie la adresa de email beluandreeaioana@gmail.com. Participarea la curs se va face pe baza unei donații sugerate de 30 lei, care trebuie plătită în contul RO74INGB0000999908092289, deschis la Banca ING București, beneficiar Belu Andreea Ioana P.F.A. cu mențiunea “donație curs Andreea Belu”.

Biografie
Andreea Belu este coregraf, interpret și membru co-fondator al Colectivului Areal | spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Are diplomă de licență și master în coregrafie (Facultatea de Teatru din U.N.A.T.C. București) și licență în Jurnalism, PR și Științele Comunicării (FJSC București). De mai bine de 10 ani predă dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates și Yoga. Ca performer și profesor a colaborat cu diferite structuri de dans din Romania, Ungaria și Germania. A fost co-coordonator al +2017 [despre corp, dragoste și dans contemporan] și a platformei DanceCloud inițiată de Centrul Național al Dansului București. Creează mișcare scenică pentru piese de teatru, colaborând cu instituții precum Teatrul Szigligeti Oradea, Teatrul Național București, Teatrul Metropolis sau Teatrul Matei Vișniec. În prezent, predă cursuri de mișcare online sau live care se concentrează pe practicarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la postura fizică, reechilibrarea musculară, flexibilitatea musculară și mobilitatea articulațiilor, echilibrul static și dinamic, capacitatea de relaxare, complexitatea răspunsurilor somatice și conexiunea dintre informații și rezultă în timp ce te miști. Mișcarea, dansul și teatrul reprezintă pentru ea un mod direct și onest de a ajunge la oameni.

Mișcare pentru corp face parte din 4 Corpuri | Colectiv pentru Dans, organizat de AREAL, program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Foto: Alina Ușurelu