AREAL

25.10.2022

Re.Imaginare – atelier de management cultural condus de Cosmin Manolescu

9, 10 și 14 noiembrie, ora 18.30 – 21.30, AREAL și online

Anul 2022 a venit cu o serie de modificări legislative la nivelul scenei culturale. Microîntreprinderile trec la un impozit de 16% dacă nu vor avea măcar un angajat cu carte de muncă, AFCN și alți finanțatori publici nu mai pot finanța proiecte culturale derulate în aceeși perioadă de timp, cu aceleași timp de obiective și activități, recent TVA-ul a devenit o cheltuială neeligibilă la nivelul finanțărilor publice. 

> Cum se mai poate dezvolta un proiect relevant și de impact ținând cont de experiența pandemiei?

> Care vor fi sursele de finanțare pentru proiectele culturale în 2023 și cum vor arată noile cereri de finanțare din perspectiva modificărilor legislației culturale și a codului fiscal?

> Cum mai pot supraviețui operatorii culturali și artiștii independenți în tot acest context dificil, care sunt tipurile de activități și sursele de finanțare care pot oferi o șansă de dezvoltare durabilă pentru scena culturală românească. 

Pornind de la întrebările de mai sus vom încerca să analizăm împreună situația actuală și să identificăm noi soluții și tipuri de proiecte pentru 2023. In egală măsură vom discuta despre noile linii de finanțare lansate la nivel local, național și internațional.

Atelierul de management cultural Re.Imaginare se va derula în zilele de 9, 10 și 14 noiembrie, orele 18.30 – 21 la spațiul AREAL și în mediul online și va fi condus de expertul Cosmin Manolescu, cu o experiență de peste 20 de ani în implementarea proiectelor culturale. Participanții fiind invitați să propună la înscriere un subiect de interes din zona managementului cultural. Fiecare zi de atelier se va finaliza la final cu o sesiune de întrebări și răspunsuri în care Cosmin va răspunde la întrebările participanților legate de ideile și proiectele participanților. Artiștii și operatori culturali din țară interesați, vor putea participa la atelier printr-o conexiune pe platforma ZOOM. 

ÎNSCRIERI

Cei interesați să participe la atelierul de management cultural se pot înscrie cu un mesaj de interes la adresacosmin@arealcolectiv.ro  la tel. 0722 322 366 până pe 6 noiembrie 2022. Taxa de participare la atelierul Re.Imaginare este de 150 lei pentru toate cele trei zile. După confirmarea rezervării locului, plata taxei de participare va trebui plătită în contul AREAL DANS SRL, cont IBAN RO18BTRLRONCRT0583972701 deschis la Banca Transilvania cu mentiunea “atelier Re.Imaginare”. În cazul în care doriți să participați și nu aveți posibilități financiare, menționați acest lucru la înscriere și veți putea participa gratuit. In cazul în care doriți să participați in numele unui structuri juridice, vă rugăm sa ne trimiteți datele în avans pentru emitarea facturii la adresa areal@arealcolectiv.ro.

Atelierul de management Re.Imaginare este organizat în cadrul „AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică”, un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București afectiv 2022”. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.