#DansMasaj – atelier de masaj și dans liber propus de Cosmin Manolescu
16, 19, 23, 26, 30 noiembrie | ora 18.30 – 21.00
Dansul lui Cosmin Manolescu, privit din perspectiva ultimelor proiecte, retreat-uri și spectacole pe care le-a realizat în ultimii ani, este foarte mult despre libertate și despre corp, despre fragilități și simple plăceri. Este așa cum spune el – “un dans al atingerii corpului, în care ne bucurăm de timpul prezent și ne descoperim limitele și dorințele. Dansul meu se hrănește din întâlnirea directă cu publicul, prin formatele experimentale de ateliere pe care le organizez și în care explorăm și testăm împreună diferite concepte legate de corpo-realitate, dansul cu ochii închiși, prezența reală sau imaginară a corpului și relația lui cu întunericul, fragilitatea sau intimitatea. Dansul meu este o continuă călătorie emoțională care îi face pe oameni să se (re)descopere, să-și testeze limitele și să-și (re)descopere creativitatea. În timpul proiectului [Fragil], în 2014 am început să integrez în dansul meu și o formă de masaj emoțional care implică exerciții de vizualizare, de conectare și lucrul cu aura corpului, experciții de inspirație și yoga, atingeri și exerciții de respirație colectivă, sunete, texte și multă empatie. Masajul, o știe cred toată lumea, înseamnă o stare de bine, câstigată instant. Cu alte cuvinte, corpul nostru se simte revigorat, efectele fiind cred pe termen mai lung. In egală măsură masajul, în orice formă, aduce energie pozitivă în viața noastră, ne relaxează și contribuie din plin la bunăstarea sănătății noastre, atât mentală, cât și fizică.”
În continuarea proiectelor sale neconvenționale și experimentale, coregraful Cosmin Manolescu lansează pe 16 noiembrie un nou format de atelier – #dansmasaj care aduce împreună exercițiile personale de masaj emoțional (care implică exerciții de vizualizare și conectare, de lucrul cu aura corpului, atingeri și exerciții de masaj) cu o sesiune de dans liber, care va avea ca sursă de inspirație atingerea.
“Vom începe prin a ne privi și a vorbi despre noi sub forma unei sesiuni simple de întrebări și răspunsuri, în care ne vom exprima cu claritate despre ce avem nevoie, despre problemele de sănătate pe care le avem, starea noastră și ce ne dorim să primim/oferim în timpul atelierului. După care întâlnirea va demara simplu, la început ca o ședință de masaj. Încetul cu încetul, sesiunile de masaj se vor transforma într-un dans mic, calm și senzual, ca o adiere de vânt și emoție. La început vom lucra în duet, după care vom explora DansMasaj-ul la 4 mâini și la final, în funcție de numărul de participanți, vom lucra și dansa la 6 mâini sau mai multe mâini. Timp de aproximativ 150 de minute, vom oferi și vom primi, momente speciale de masaj, atingeri și dans la lumina lumânărilor și a unor muzici calme, de relaxare.
La finalul sesiunii de masaj care va dura aproximativ 2, vom dansa liberi, așa cum suntem, sinceri și lipsiți de prejudecăți, ca o modalitate simplă de a fi împreună. Vom dansa singuri sau împreună pentru a ne bucura de viață și de clipa prezentă” spune Cosmin Manolescu în prezentarea atelierului.
Fiecare sesiune de #DansMasaj, se va finaliza, la fel cum a început cu o sesiune de întrebări și răspunsuri legate de experiență atelierului.
Important, atelierul nu necesită cunoștințe speciale de masaj sau dans contemporan, însă participanții trebuie să fie deschiși să experimenteze și să le placă să experimenteze masajul și dansul contemporan în formate neconvenționale.
Cei interesați să participe se pot înscrie la adresa cosmin@danswanderer.ro, cu o scurtă introducere personală pentru rezervarea locurilor. Număr maxim de participanți pentru fiecare zi este de 9 persoane/sesiune, participarea se va face pe baza unei donații, care poate fi plătită cash la finalul. Pentru cei interesați să participe la întreg modul de 5 întâlniri din luna noiembrie, plata donației se va putea face la final printr-un virament bancar.
Atelierul #DansMasaj face parte din proiectul artistic DansWanderer, demarat de Cosmin Manolescu în 2019, proiect inspirat de cartea The Wander Society, de Keri Smith (Penguin Books, 2016), care vorbește despre filozofia călătoriei de tip experiențal și descoperirea necunoscutului.