ARCUB, București

12.06.2022

𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐖𝐢𝐭𝐡𝐨𝐮𝐭 𝐄𝐲𝐞𝐬 | 𝐎 𝐥𝐮𝐦𝐞 𝐟ă𝐫ă 𝐨𝐜𝐡𝐢 – 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐞𝐛𝐞𝐥𝐮𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟔 – 𝟏𝟖 𝐥𝐮𝐧𝐢
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞: ARCUB, str. Lipscani, nr. 84-90, București
𝐃𝐚𝐭𝐚: 12 iunie, ora 11:00

𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞: 20 lei (părinte)
Rezervările se fac la adresa: 𝐚𝐫𝐞𝐚𝐥@𝐚𝐫𝐞𝐚𝐥𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯.𝐫𝐨 
Concept și coregrafie: Birutė Banevičiūtė
Performeri: Giedre Subotinaite și Cosmin Manolescu
Scenografie: Medile Siaulytyte
Muzică: Valerio Lab
Durata: aproximativ 40 minute

𝐀𝐑𝐄𝐀𝐋 | 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐀𝐑𝐂𝐔𝐁 au bucuria de a prezenta în premieră, la București, spectacolul „𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐖𝐢𝐭𝐡𝐨𝐮𝐭 𝐄𝐲𝐞𝐬 – 𝐎 𝐥𝐮𝐦𝐞 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐨𝐜𝐡𝐢 un spectacol inclusiv de dans adresat bebelușilor, prezentat în cadrul turneului european “Making Waves!”, proiect susținut de Perform Europe prin programul “Europa Creativă” al Uniunii Europene.Coregraful și co-directorul AREAL, Cosmin Manolescu, care va fi unul dintre interpreții spectacolului, subliniază importanța prezentării unui astfel de spectacol la București:
„𝐶𝑟𝑒𝑑 𝑐𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑐𝑎 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑣𝑟𝑒𝑚𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑑𝑢𝑐𝑒𝑚 𝑑𝑎𝑛𝑠𝑢𝑙 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑢𝑙 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑡𝑎̂𝑛𝑎̆𝑟. 𝐷𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑚𝑎̆ 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑎̆ 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎̆ 𝐴𝑅𝐸𝐴𝐿 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑙𝑎 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑣𝑎𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑠𝑡𝑎𝑔𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑣𝑎𝑟𝑎̆ 𝐴𝑅𝐸𝐴𝐿 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑐𝑜𝑙𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑠𝑖𝑣 “𝑊𝑜𝑟𝑙𝑑 𝑊𝑖𝑡ℎ𝑜𝑢𝑡 𝐸𝑦𝑒𝑠” 𝑎𝑙 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑎𝑛𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑎𝑛𝑠 𝑟𝑒𝑛𝑢𝑚𝑖𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑉𝑖𝑙𝑛𝑖𝑢𝑠 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎𝑐𝑜𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑒𝑏𝑒𝑙𝑢𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 0 – 3 𝑎𝑛𝑖. 𝐷𝑒 𝑎𝑠𝑒𝑚𝑒𝑛𝑒𝑎, 𝑢𝑛 𝑎𝑙𝑡 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎̆, 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑑𝑜𝑖 𝑎𝑛𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑛𝑑𝑒𝑚𝑖𝑒, 𝑑𝑎𝑛𝑠𝑢𝑙 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 (𝑟𝑒)𝑖𝑛𝑡𝑟𝑎̆ 𝑐𝑢 𝑓𝑜𝑟𝑡̦𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑎𝑠𝑝𝑒𝑡𝑒 𝑝𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑎 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑎𝑛𝑎̆.”

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐖𝐢𝐭𝐡𝐨𝐮𝐭 𝐄𝐲𝐞𝐬 (versiune pentru bebeluși)
Detaliile constituie întregul, contrastele formează dinamic[, mișcările duc la dans. Acesta este modul în care bebelușii învață și percep viața. Spectacol de dans interactiv pentru bebeluși „World Without Eyes (O lume fără ochi)” este plin de diverse mișcări, culori și suprafețe care trezesc simțurile bebelușilor și le sporesc abilitățile de a observa detalii. Spectacolul invită publicul bebeluș să devină participanți activi și să exploreze lumea din jurul lor prin mișcare și mișcare în sine împreună cu dansatorii Giedre Subotinaite (Vilnius) și Cosmin Manolescu (București).

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐃𝐀𝐍𝐒𝐄𝐌𝐀
Compania Dansema Dance Theatre este cunoscută în toată lumea pentru spectacolele realizate pentru publicul tânăr și foarte tânăr din Lituania. Am fost prima companie de dans profesionistă din Lituania, care din inițiativa directorului artistic și coregrafei Birute Baneviciute a început să creeze spectacole de dans pentru copii. De când a fost înființată în anul 2007, Dansema a realizat turnee în 28 de țări din întreaga lume. Din 2012, DANSEMA se concentrează pe producții de dans pentru bebeluși de 0-3 ani. În prezent, în repertoriul companiei există 7 spectacole de dans pentru copii de diferite vârste.

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐃𝐚𝐧𝐬𝐞𝐦𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐧𝐨𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐋𝐢𝐭𝐮𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢. 

𝐑𝐄𝐙𝐄𝐑𝐕𝐀̆𝐑𝐈 𝐋𝐎𝐂𝐔𝐑𝐈
Spectacolul World Without Eyes va fi prezentat în data de 12 iunie, ora 11.00 în sala de spectacole ARCUB din str. Lipscani nr. 84-90, pentru un număr maxim de 15 de copii cu vârste între 6 -18 luni, la care vor putea participa părinții/însoțitorii acestora.

Accesul se va face pe baza unei rezervări la adresa areal@arealcolectiv.ro, iar locurile vor fi rezervate după confirmarea plății biletului în valoare de 20 lei. Tariful reprezintă biletul de acces pentru părinte, bebelușul beneficiind de acces gratuit. Suma va trebui achitată în avans.

 Pentru informații suplimentare puteți trimite un mesaj la cosmin@arealcolectiv.ro sau ne puteți contacta la 0722 322 366. În conexiune cu spectacolul, în data de 14 iunie, de la ora 18.30, coregrafa Birute Banevičiūtė va susține la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică un seminar pentru profesioniști ai dansului interesați de dezvoltarea de proiecte educațional-artistice pentru copii.

Turneul Making Waves! la București se va finaliza pe 15 iunie cu o masă rotundă la AREAL cu participarea echipei de artiști a colectivului: Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante și Cosmin Manolescu.𝐄𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐦𝐢𝐬 𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐠𝐢𝐧𝐚 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐚 𝐀𝐑𝐄𝐀𝐋 | 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜𝐚̆. Spectacolul World Without Eyes (O lume fără ochi) este prezentat la București în cadrul unui turneu european co-organizat de partenerul principal International Inclusive Arts Network (Danemarca), de organizațiile Dansema Dance Theatre (Lituania) Mind the Gap (Marea Britanie), Segni d’Infanzia Associazione Culturale (Italia), Teatro 4Garoupas (Germania), Assitej Cyprus, Teatr 21 (Polonia) și, firește, de AREAL ca reprezentant al României.Spectacolul face parte din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB.

Stagiune plăcută de Radio Guerrilla. Spectacolul este prezentat în parteneriat cu ARCUB în cadrul programului multi-anual “AREAL – spațiu pentru dezvoltare culturală”. Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este un proiect colectiv condus de Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante, ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin activități comune dedicate.

Credit foto: Laura Vansevičienė @ Dansema Dance Theatre