Haideți să începem 2022 în forță și cu energie! Antrenamentul Matinal din săptămâna 17 – 21 ianuarie va fi condus de Alexandra Gîrbea, care are de propus mai multe tehnici de antrenament fizic și dans contemporan. Structura claselor de antrenament propusă de Alexandra începe cu exerciții de înrădăcinare, aliniament, spiralare, conducând spre o simțire fină a conexiunilor dintre părțile corpului. Această etapă este inspirată din tehnica Fighting Monkey – Zero Forms, pe care Alexandra o urmează și experimentează de 4 ani – adăugând elemente din antrenamentele în arte marțiale și din discipline somatice.
În continuare vom lucra cu tehnici de improvizație individuală, care să ofere o serie de instrumente specifice de mișcare. Aceasta este o parte cu dinamică crescută, menită să antreneze stamina, precizia în viteză și diversificarea vocabularului de mișcare.
În cea de-a treia parte, Alexandra va propune exerciții de improvizație în grup, cu task-uri cât mai specifice. Mișcarea devine un continuu răspuns la condiții din exterior, un exterior compus din toate celelalte interioare deschise și responsive.
Date: 17, 19, 21 ianuarie
Ore: 10:00 – 11:30
Înscrieri: https://forms.gle/WVbXgzqdinEnkjqf9
Accesul se face în baza certificatului verde de vaccinare sau trecere prin boală, precum și în baza unui test antigen făcut oficial la farmacie sau laborator de analize, cu cel mult 24 de ore înainte de începerea atelierului.
Taxa de acces este de 30 lei.
Alexandra Gîrbea explorează lumea dansului, a teatrului şi a mişcării din perspective foarte variate, dezvoltând o pasiune aparte pentru dansul contemporan, arte marţiale şi filosofie orientală. În anul 2013, a creat expoziția performativă „Skinned” la București, alături de 12 artiști, iar în perioada 2014-2015 a dezvoltat, în colaborare cu Timea Kovacsm proiectul „Height Sense – Cluj-Napoca/ Luxembourg”, în cadrul căruia au creat trei spectacole. În perioada 2017-2019, a studiat dansul la Budapest Contemporary Dance Academy și deține un masterat la Université Libre de Bruxelles. Colaborează în mod constant cu Indie BOX, colectivul muzical PSIHODROM din Timișoara și Asociația Noi Re-Creăm. A participat în mai multe programe de rezidență la Fabrica de Pensule și a coordonat o serie de ateliere pentru copii și adulți. În 2020 a realizat proiectul Love for Forest, iar din 2021 dezvoltă proiecte artistice în Timișoara: La Feminin (Asociația Noi Re-Creăm) și riTM.
Foto: stânga sus, Cristian Văduva