AREAL

11,13,18,20.01.2022

Alexandra Gîrbea și Alexandra Bălășoiu vă invită la un laborator intensiv de improvizație prin muzică și dans. Se va lucra cu un grup relativ mic – 4 dansatori și 4 muzicieni instrumentiști – pe metode de improvizație și compoziție instant.

Laboratorul va fi bazat pe tehnicile folosite și dezvoltate de cele două coregrafe în cadrul proiectului riTM, în colaborare cu muzicieni din Timișoara. În cadrul acestui proiect, artiștii au adaptat și diversificat metode de improvizație precum Authentic Movement sau Tuning Scores și au dezvoltat scoruri specifice de improvizație prin care muzica și dansul devin o expresie unică a unei simțiri care traversează și metamorfozează fiecare artist.

Vom lucra deopotrivă cu muzicalitatea proprie și cea exterioară, încercând să încorporăm cu precizie ritmuri exterioare, dar și să dăm forme autentice celor interioare. Devenim creatorii unui ritm și limbaj propriu, aflat în dialog coerent cu ceilalți. Pentru crearea unui discurs creativ și variat, vom lucra cu diversificarea conștientă a dinamicii, texturii, duratei, precum și cu relaționarea cu ceilalți și cu spațiul prin atenție și imaginație.

Laboratorul presupune 4 întâlniri a câte 2 ore. Vă rugăm să vă înscrieți în formularul https://forms.gle/SCLp5Zb9jvsfA74q8, în care să precizați în ce calitate vreți să participați. Muzicienii sunt rugați să precizeze instrumentul/instrumentele propuse. Dat fiind că este un laborator intensiv la care lucrăm în grup mic, putem oferi posibilitatea de a participa doar la întregul laborator.

Date: 11, 13, 18, 20 ianuarie

Ore: 19:00 – 21:00

Tarif: 350 lei

Alexandra Gîrbea explorează lumea dansului, a teatrului şi a mişcării din perspective foarte variate, dezvoltând o pasiune aparte pentru dansul contemporan, arte marţiale şi filosofie orientală. În anul 2013, a creat expoziția performativă „Skinned” la București, alături de 12 artiști, iar în perioada 2014-2015 a dezvoltat, în colaborare cu Timea Kovacsm proiectul „Height Sense – Cluj-Napoca/ Luxembourg”, în cadrul căruia au creat trei spectacole. În perioada 2017-2019, a studiat dansul la Budapest Contemporary Dance Academy și deține un masterat la Université Libre de Bruxelles. Colaborează în mod constant cu Indie BOX, colectivul muzical PSIHODROM din Timișoara și Asociația Noi Re-Creăm. A participat în mai multe programe de rezidență la Fabrica de Pensule și a coordonat o serie de ateliere pentru copii și adulți. În 2020 a realizat proiectul Love for Forest, iar din 2021 dezvoltă proiecte artistice în Timișoara: La Feminin (Asociația Noi Re-Creăm) și riTM.

Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale, fiind responsabilă de principalele programe și proiecte desfășurate de Indie Box: Flowprints (2016-2020), Earsight (2017), Singing Bodies (2018), Laboratorul de Voci (2018), I Am You (2019), 100% Human Voice (2020). A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală Și Cinematografică București, secția Coregrafie, cu spectacolul Acum. Ca performer a lucrat cu Simona Deaconescu (Tangaj Dance), Andreea Belu, Alexandra Gîrbea, Cristina Lilienfeld, Valentina De Piante, Anne Dubois și Mădălina Dan. În cadrul proiectului Singing Bodies propune un proces creativ desfășurat atât în spațiul public, cât și în sala de repetiții, în urma căruia creează solo-ul performativ Spooky actions of a spoiled girl. A făcut parte din echipa creativă a spectacolului de circ contemporan Reveria și a musicalului București, Je t’aime, la Circul Metropolitan de stat. Predă regulat cursuri de dans contemporan pentru începători și avansați, adulți, copii, precum și grupuri mixte de părinți și copii. În 2020 a primit premiul pentru contribuția adusă dansului contemporan în România din partea Centrului Național al Dansului București. În prezent este membru co – fondator al Colectivului AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafica (http://www.arealcolectiv.ro/).