București

1-30.10.2020

Artiștii Mariana Gavriciuc, Simona Dabija, Filip Stoica și Camelia Neagoe (Delazero) au demarat lucrul în luna octombrie la un nou spectacol de dans contemporan, CRIZA n” (titlu în lucru). Piesa tratează dezechilibrele aparent minore care ies la suprafață în momentul critic al unei probleme majore. Plasate într-o lume distopică, mici explozii interumane indică problemele profunde ale unei societăți în pericol de a colapsa. Într-o atmosferă de instabilitate și pericol constat, dansatorii se găsesc în situații absurde, în căutarea unui echilibru individual greu de gestionat.

DELAZERO este o asociație de tineri artiști din domeniul artelor performative, film și muzică, care contribuie la dezvoltarea sectorului cultural românesc prin proiecte inovatoare, încurajând forme noi de exprimare artistică și accesul la cultură a unor categorii diverse de public.  

Noua premieră coregrafică va avea premiera în martie 2021. Noul spectacol parte din 4 Corpuri | Colectiv pentru dans”, program cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.