București, locații diferite

11-13.09.2020

AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică este o inițiativă colectivă ce își propune să crească gradul de coeziune al comunității dansului contemporan din România, să dezvolte și să diversifice publicul acestui sector cultural, să încurajeze mobilitatea și interconectarea celor care activează în domeniul artelor performative prin crearea unui nou spațiu dedicat demersurilor artistice. AREAL a fost demarat la începutul anului 2020 de Fundația Gabriela Tudor, PETEC – Asociația Pentru Teatru și Carte, Asociația Delazero, Indie Box în cadrul 4 Corpuri | Colectiv pentru Dans (2020-2021), program cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Printr-un mod de gândire și acțiune colectiv și printr-o serie de inițiative și activități comune, vrem să contribuim la creșterea prezenței și relevanței dansului contemporan în România.” – Andreea Belu, coregraf si dansator, Stagiunea CORP.

Artiștii inițiatori ai AREAL sunt coregrafii Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Denis Bolborea, Simona Dabija, Smaranda Găbudeanu, Mariana Gavrinciuc, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Camelia Neagoe. „Suntem artiști cu viziuni, limbaje și interese artistice diferite – de la improvizație, relație corp-sunet, practici somatice sau de artă participativă, preocupați însă cu toții de corp și de modul în care putem aduce dansul contemporan mai aproape de viața oamenilor. Credem că artiștii și arta dansului au capacitatea de a declanșa noi procese cognitive, emoționale și motrice, cu un rol important în transformarea oamenilor și a societății.” – Cosmin Manolescu, coordonator proiect Stagiunea CORP.

Stagiunea CORP [despre comunitate, politici și istorii coregrafice] este primul proiect colectiv AREAL, care demarează în perioada 11–13 septembrie la București sub forma unui weekend intensiv de evenimente coregrafice și include o serie de discuții informale dimineața la Goethe Institut, prezentarea instalației audio-video INHABITED, realizată de Smaranda Găbudeanu, și o serie de prezentări work-in-progress ale artiștilor Andreea Belu și Virginia Negru la Pavilion 32 – Goethe Institut. Tot în cadrul evenimentului de lansare va fi prezentat spectacol „Singing Bodies” realizat de coregrafii Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Valentina de Piante, în curtea Școlii Gimnaziale Ferdinand I din cartierul Obor, și prezentarea performance-ului „MARe Imaginarium” la Muzeul de Artă Recentă în cadrul proiectului „Dans la MARe”.

11–12.09, 10:00–13:00 | Pavilion 32, Goethe Institut
#ArealTalks

11.09, 19:00 | Școala Gimnazială Ferdinand I
Singing Bodies | un spectacol Indie Box

12 & 13.09, 18:00–20:00 | Pavilion 32, Goethe Institut
înLOCUIT / inHABITED | instalație audio-video PETEC

13.09, 11:00 | Pavilion 32, Goethe Institut
#Areal work-in-progress | (Co)incidental Histories un proiect de/cu Gina Șerbănescu & Andreea Belu /
dance-in-progress, un proiect de/cu Virginia Negru

13.09, 17:00 | Muzeul de Artă Recentă
MARe Imaginarium | un proiect Paradis Serial, în cadrul Dans la MARe

Intrarea la evenimente este gratuită, cei interesați să participe sunt rugați să se înscrie AICI. Pentru evenimentele de la Pavilion 32 – Goethe Institute, numărul maxim de participanți este 15/ fiecare oră, locurile vor fi rezervate în avans.

Evenimentele din cadrul Stagiunii CORP de la București sunt organizate ținând cont de regulile sanitare în vigoare (folosirea măștii în spațiile închise, folosirea dezinfectantului la intrarea în locațiile evenimentului și distanțare sociale, și orice alte măsuri necesare).

Stagiunea CORP este un proiect inițiat de Andreea Belu PFA în parteneriat cu Fundația Gabriela Tudor, Indie Box, Asociația PETEC, Asociația Delazero, în parteneriat cu Goethe Institut, Centrul Național al Dansului București, Teatrelli – Creart, cu spriijinul Forumului Cultural Austriac, Centrul Ceh, Școala Gimnazială Ferdinand I și Muzeul de Artă Recentă/MARe.
Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Identitate Stagiune CORP: Sebastian Pren
Clip video: Alina Ușurelu