Simona Dabija

Simona Dabija este coregraf și performer. Are o licență și un master în coregrafie, finalizându-și studiile cu spectacolul de disertație intitulat De fapt_, câștigător al Festvalului D-butan-T din Sf. Gheorghe 2019.

Face parte din colectivul Tangaj Dance din 2015, performând în spectacolele Daughters, Birdville, Counterbody, Aftertaste, în instalația durațională performativă Retro Walk Decades To The Sun, precum și în filmul de dans Sonder.

Colaborează în calitate de performer cu Linotip – Centru Independent Coregrafic în spectacolele Basma Curată, 2 femei și Stabat Mater, și cu Teatrul Odeon în spectacolul Kafka.

La nivel artistic, lucrează cu principii de improvizație care să genereze o calitate a mișcării. O interesează deconstrucția și disocierea mișcării corpului, variații ale vitezelor motrice, utilizarea tehnicilor de editare cinematografică (slow-motion, reverse motion, repetition, rewind, zoom, cut, pause). În egală măsură, umorul, ironia și auto-ironia sunt aspecte pe care doreste să le atingă în materialul coregrafic. Cheia în care construieste de regulă în procesul de creaţie este una absurdă, prin aplicarea unui filtru auto-ironic, sarcastic sau caricatural asupra corpului.

Foto: Alina Ușurelu (stânga sus), Mădălina Păun (jos)