Mariana Gavriciuc

Mariana Gavriciuc este coregraf și interpret originar din Republica Moldova, absolventă a programelor de licență și master din cadrul Univesității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București.

De aproape un deceniu trăiește și activează în București și își adună experiență din colaborarea cu Centrul Național al Dansului București, Linotip – Centru Independent Coregrafic și cu diverse teatre din țară, precum și din proiecte personale și în colaborare cu diverși artiști din România și din străinătate.

Își găsește inspirația în naturalețe și realism. Este interesată de energia primară, care te face să te miști și de emoția brută, care este generată odată cu asta, de forma lor în corpul de zi cu zi și de posibilitățile transformării acestora în dans. Este curioasă vis a vis de abstractizare gestului și un corp sincer, care își găsește puterea în recunoașterea vulnerabilității proprii. Crede în dansul ca metodă de curățare și eliberarea emoțională, mecanism de autocunoaștere și formă de educație.

Foto: Cosmin Filisan (stânga sus)