Denis Bolborea

Artist asociat AREAL

Denis Bolborea este performer, coregraf și sound designer, cu experiență de lucru în domeniul artelor performative, educație și creație. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializarea Coregrafie.

Ca performer, îmbină tehnicile de dans contemporan cu bagajul acumulat în experiențele de dans urban și este interesat de conexiunea dintre voce și corp. Se dezvoltă în paralel ca solist vocal și beatboxer, participând în diverse proiecte în care se plasează la intersecția dintre aceste roluri.  A creat Sound Alchemy, o lucrare în care explorează relațiile dintre corp, sunet și emoție și Reality check – un  solo de dans contemporan dezvoltat în urma unei cercetări desfășurate în spațiul public, integrat în trilogia Singing Bodies, pentru care realizează întreg sound design-ul.

Face parte din colectivul Tangaj Dance, coordonat de Simona Deaconescu, colaborând ca performer și sound designer în diverse producții. Colaborează ca interpret cu Florin Fieroiu și Smaranda Găbudeanu.

Este unul dintre fondatorii Indie Box, umbrelă sub care participă ca artist la diverse proiecte: Ear to Bucharest, Earsight, Flowprints, Singing Bodies, Laboratorul de voci, I am You, 100% human voice. Îndeplinește rolul percuției în grupul vocal Blue Noise, cu care a lansat un album a cappella și colaborează cu A-C Leonte în cadrul proiectului I am You, concretizat într-un concert imersiv, prima sa producție muzicală solo – Running, precum și o piesă în colaborare cu A-C Leonte – Pray.

Foto: Gicu Boboc (stânga sus), Lavina Pollak (jos)