Camelia Neagoe

Camelia Neagoe este coregraf și profesor. A absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, licență și master – Artă  Coregrafică.

Desfășoară proiecte în domeniul dansului contemporan și educației culturale, atât ca artist cât și ca manager cultural. A colaborat, în calitate de coregraf la spectacolele SHORA – performance dans contemporan și Blocați în trecere – spectacol de teatru performativ.

A inițiat sau colaborat în realizarea unor proiecte cu o puternică dimensiune socială, cum ar fi „Dansul Deschide”, „StartDans” și „DansNomad” și susține frecvent ateliere/cursuri de dans contemporan pentru copii. A dezvoltat un interes recent față de filmul de dans, creând scurtmetrajul BOOT CAMP, câștigător al premiului pentru cel mai bun film de dans românesc în cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2019.

La nivel artistic este interesată de forța expresivă a mișcării, ca nucleu ce conține vectori opozabili, capabili să construiască spații și sensuri, precum și de interdisciplinaritatea în artă.

Foto: Andra Salaoru (stânga sus), Marius Rădulescu (jos)